Potjeran je iz Saudijske Arabije zbog Karima Benzeme, sada dobio posao u Premier ligi
Nuno Espirito Santo novi je trener Nottingham Foresta.

Espirito Santo na novom poslu

Potjeran je iz Saudijske Arabije zbog Karima Benzeme, sada dobio posao u Premier ligi · Zvanično

Eldar Ganibegović

U mjesecu novembru je Nuno Espirito Santo imao sukob s Karimom Benzemom, nakon kojeg je vrlo brzo napustio Al Ittihad. Sada je dobio novi posao i to u Premier ligi. 

Član engleske Premier lige, Nottingham Forest, ima novog menadžera, a to je danas i zvanično potvrdio.

Naime, novi šef stručnog štaba ovog kluba je Nuno Espirito Santo, potvrdio je to putem zvaničnih profila kultni engleski klub.

Ugovor je potpisan do ljeta 2026. godine, a glavni cilj tekuće sezone biti će ostanak u društvu najboljih u Engleskoj. 

Debi ga očekuje za tri dana protiv Bournemoutha, a tim preuzima u trenutku kada ima 14 bodova i nalazi se na 18. mjestu, pet bodova iznad crte.

Oglasi

Engleski fudbal za njega nije nepoznanica, s obzirom na to da je ranije u trenerskoj karijeri vodio Wolvese i Tottenham. 

Sukob s Karimom Benzemom

Imao je Nuno Espirito Santo u novembru sukob s Karimom Benzemom u Al Ittihadu, te je nakon toga vrlo brzo napustio ovaj klub iz Saudijske Arabije.

Trener je navodno rekao Benzemi da je veoma dobar fudbaler, ali da je prilično lijen kada je u pitanju pritisak na protivnika. Francuski napadač je Nunu odgovorio da treba da kritikuje cijeli tim, a ne samo njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjajan si igrač, ali izgleda da si previše lijen kada treba napraviti pritisak na rivala", rekao je navodno Santo, na šta je Benzema odgovorio: "Nemoj pričati samo sa mnom. Pričaj s cijelim timom."

"Ti si vođa tima, primjer za ostale i najvažniji fudbaler. Moraš preuzeti inicijativu i biti primjer svim igračima", rekao je Santo Benzemi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi