Zvijezda 09 u pregovorima s timom iz Saudijske Arabije: Ponuda za Vukoju je na stolu!

Interes za Vukoju postoji, ali...

Zvijezda 09 u pregovorima s timom iz Saudijske Arabije: Ponuda za Vukoju je na stolu!

Midhat Šljivak

Bh. fudbaler Bože Vukoja (25) karijeru bi mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Za SportSport je potvrđeno da je na adresu Zvijezde 09 stigla ponuda ekipe Al Shabab.

Bože Vukoja na stolu ima zanimljivu ponudu. Al Shabab iz Saudijske Arabije spreman je ovog 25-godišnjaka dovesti u svoje redove i službena ponuda je na stolu Zvijezde 09.

Međutim, za sada još ništa nije dogovoreno. Prema saznanjima, trenutna ponuda kluba iz Saudijske Arabije baš i ne zadovoljava tim iz Brgula, pa je još uvijek sve u fazi pregovora.

U narednim danima pregovori se nastavljaju i vidjet ćemo hoće li 25-godišnji ofanzivni veznjak zaista karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Al Shabab u svom sastavu ima neka izuzetno renomirana imena s fudbalske scene. Tu je svakako prvo ime legendarni Hrvat Ivan Rakitić, a tu su još Belgijanac Yannick Carrasco, brazilski fudbaleri Iago Santos, Carlos Junior...

Oglasi

Ovaj tim je šest puta osvajao naslov prvaka Saudijske Arabije. Imaju šest titula, a posljednju su osvojili 2012. godine. Trenutno su na 11. mjestu prvenstva Saudijske Arabije i s klupe ih predvodi Portugalac Vitor Pereira.

Bože Vukoja je u septembru prošle godine stigao u Zvijezdu 09 kao slobodan fudbaler i nakon što su mu propali gotovo dogovoreni poslovi.

Statistika

22 nastupa
20 kao starter
2 žutih kartona
1 crvenih kartona
2 asistencija
1 golova
1 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za posljednjeplasirani tim Wwin lige Bosne i Hercegovine upisao je 14 nastupa i ima učinak od jednog gola i jedne asistencije.

Prethodno je ovaj fudbaler nastupao za NK Široki Brijeg, gdje je i ponikao, te GOŠK iz Gabele i Neretvanac.

Top Komentari

Cvare_Sala
Ne vjerujem u ovo k'o sto nisam vjerovao u Jugoslaviju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi