Vječni trener Vrbanjuše i alfa i omega ovog tima nakon meča stao je pred kameru SportSport.ba te je imao šta da kaže.

Legendarni trener Vrbanjuše nakon pobjede

Braci drhtao glas: Igrali smo kao nekada Milano, ali sad mi neko treba dati 200 maraka za gorivo

Fudbaleri Vrbanjuše porazili su danas u još jednom mahalskom derbiju grada Sarajeva Vratnik sa 2:1.

Nakon susreta legendarni trener Vrbanjuše Alija Braco Hadžiosmanović bio je vrlo sretan jer je njegova ekipa upisala tri boda protiv velikog rivala.

Popularni Braco je imao šta da kaže nakon meča.

"Ovo je bio derbi mahala, derbi sokaka, derbi Starog Grada...Ipak se zna da je Vrbanjuša stari prvoligaš. Danas je Vrbanjuša igrala kao nekada Milano, Barcelona, Real...Vratnik je dosta dobra ekipa. Čestitam im na jednoj fer i korektnoj utakmici. Što se tiče same utakmice, ponovo smo pokazali da smo veliki majsotri. Neki ljudi ne mogu da prebole da smo nekada igrali Premijer ligu. Ali, još jednom smo pokazali da smo najbolji. Naša finansijska situacija nije baš najbolja, tako da ne možemo u viši rang, ali u mlađim kategorijama smo pokazali da smo u samom vrhu", rekao je Braco i dodao:

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Današnju pobjedu sam dao svim svojim ljubimcima koji su danas došli da me gledaju. Mogu samo reći da je Grbavica uvijek bila velika, iako sam ja čovjek koji navija za Sarajevo. Ja pobjedu poklanjam unuku Ulaku Faruku koji će jednog dana naslijediti dedu. Dedo je sve osvojio u ovom gradu što se moglo osvojiti, od svih nagrada, društvenih priznanja...Ja sam 61 godinu u sportu...Dao sam mnogo igrača Željezničaru iako sam ja navijač Sarajeva".

"Danas su mi falila dva ili tri igrača, ali pokazali smo da smo majstori. Nas ne zanima prvo mjesto, ali mi je žao što nas niko ne pomaže. Niko Vrbanjuši nije nikada dao ni feninga, a meni danas treba barem 200 maraka za gorivo. Nije to lako u današnje vrijeme naći".

Top Komentari

Alkma
Covjek zivi za vrbanjusu citav svoj zivot za njega je dobiti vratnik vise nego pobjeda u derbiju barselona real fanatik za klubom ko ga poznaje zna o cemu govorim
27 5
Šaraf
Na čemu je ovaj?
5 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti