Braco razočaran: Daliću svaka čast, ali jedno sam mu zamjerio

Govor na proslavi u Zagrebu mu zaparao uši

Braco razočaran: Daliću svaka čast, ali jedno sam mu zamjerio

Kada god se Alija Hadžiosmanović Braco pojavi na televiziji, odmah znate da će imati nešto zanimljivo da kaže na temu o kojoj govori. Najčešće to bude Vrbanjuša, ali ovoga puta se pričalo o uspjehu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Ikona Vrbanjuše, sarajevska urbana legenda, Braco čestitao je Hrvatima na velikom uspjehu ali je selektoru Zlatku Daliću zamjerio što na proslavi u Zagrebu nije poslao pozdrave svim Bosancima i Hercegovcima koji su bodrili Vatrene u Rusiji.

"Mogu reći samo da smo mi svi Bosanci navijali za Hrvatsku, a ne samo Hrvati u BiH, kako je rekao Dalić. Trebao je da se zahvali svima, a ne samo Hrvatima, to je ono što sam mu zamjerio. Gospodin Dalić bi trebao da zna da su svi Bosanci navijali za svoje komšije, za svoje prijatelje", rekao je Braco gostujući na jutarnjem programu N1 televizije.

Na pitanje koji bi bh. reprezentativac mogao igrati za Hrvatsku, Braco je odgovorio u svom stilu.

"Da je Hrvatska imala Edina Džeku, bila bi prvak svijeta. Za njega bi bilo mjesta u njihovoj ekipi. Mada, Hrvati su svakako jaki, Dalić je napravio jednu klapu i jednu dobru družinu. Imao je matično jato. Ne smijemo zaboraviti da je imao dosta dobrih motivatora i idejnih vođa''.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hadžiosmanović je uporedio kult reprezentacije u BiH i u Hrvatskoj, te ukazao na neke razlike.

"Ipak mislim da mi ne volimo toliko našu reprezentaciju koliko je vole Hrvati. Oni baš dišu jednom dušom. Pare nama nisu problem, igrači koji igraju za reprezentaciju se čuvaju za klubove iako bi reprezentacija trebala biti svetinja. Više nema topline, prije je svaka ulica, svaki sokak, svi su igrali fudbal. Sad su neke škole oformljene. Prije su igrači voljeli svoje klubove, a sada sve dovodimo igrače sa strane. Oni ne vole te klubove, igraju za finansijska sredstva'', zaključio je Braco.

Top Komentari

Kettenhund
E ovaj tekst sve govori, ovo je kompletna prica stavljena u malo. Ova budaletina, koja je na Youtube sa svojim budalasanjem hit, je originalni predstavnik BiH. "Vrbanjusa" i sav mediokritet koji je stavljen u ovu rijec, se stavi na isti pijedastal sa reprezentacijom Hrvatske koja na najvisem mogucem nivou igra finale. Iznad ovog nema, jedino ako se otkrije da postoje jos neke vasione, pa da se igra neko kosmicko prvenstvo, planeta Zemlja protiv nekog tamo... Ali za sada, Hrvatska je igrala finale onoga cemu je ovo covjecanstvo dosegnulo. U toj Bosni, zemlji mentalno ubogih i osakacenih, dovodi se jedan "Vrbanjusa", da prica o tome, on da da svoj komentar na tu temu. Pa ljudi moji, je li moguce ovo? :))))
11 34
zaboti janos
jEBEN VAKAT,kad svaka dalabu,lokalna,dobije prostor na Tv ili portalu.Ustvari to vise govori o onom ko daje prostor,bljak
16 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti