Braco: Izgubit ćemo 20:0 jer postimo, ne želimo kvariti svoj mir i ibadet

Trener Vrbanjuše najavljuje

Braco: Izgubit ćemo 20:0 jer postimo, ne želimo kvariti svoj mir i ibadet

E. Škorić

Alija Hadžiosmanović Braco, trener i ujedno glavni čovjek FK Vrbanjuša, ističe da će njegov tim "izgubiti 20:0 od Unisa".

Nakon pobjede nad Vratnikom (3:1), Vrbanjuša je opet preuzela prvo mjesto, ali Braco kaže kako ovaj tim odustaje od ulaska u viši rang.

Ponovo je "opleo" po rukovodstvo Kantonalnog saveza i po svemu sudeći odustao od želje da Vrbanjuša napravi pomak.

"FK Vrbanjuša želi sretan mjesec Ramazan svim muslimanima širom svijeta. Ovom prilikom Vam se obraćam da narodnoj masi prenesem dešavanja u i oko Kantonalne lige i Vrbanjuše. FK Vrbanjuša je šampion na zelenom terenu!!! Ali mešetari koji prodaju svoj grunt i koji gase sarajevske klubove rade protiv Vrbanjuše, prvo su na moje uredno pregledane igrače rekli da ljekarski nisu bili dobri a pregledao nas je profesionalan doktor, sada i da su igrali igrači koji su bili kartonirani. Nevjerovatan mobing i lobi se radi protiv mene i FK Vrbanjuša, pa to je da ti srce pukne jer sam u nogometu 50 godoina, prvu loptu sam unio u Skenderiju, sportski i fudbalski savez sam pod granatama osnovao sa legendom Granovom, Lojom, Katicom... Generalno Vrbanjuša je osvojila sve što se moglo osvojiti. FK Vrbanjuša zbog finansijske nemoći neće ući u viši rang i svoje mjesto prepušta mešetarima koji za 20 KM prodaju svoj grund i neka oni gurnu one koji nisu zaslužili igrački. U Vrbanjuši je 99 posto postača i mi ne želimo srklet u odabranom mjesecu tako da nas utakmica protiv Unisa ne zanima i najavljujemo poraz od 20:0 jer postimo i ne želimo kvariti svoj mir i ibadet a svakako nas ne zanima veći rang", napisao je Braco, te još dodao:

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa B:

"Neka se zapitaju oni koji vode ovaj savez, oni koji trebaju da brane interese klubova a ne za vlastite interese gdje vodi ovakavo vodstvo nogometa u Sarajevu. Znamo gdje vodi samo se zapitajte gdej su nestali FK Hrid, FK Koševsko Brdo, FK Prtizan, FK Iskra.. Jedan Jug je danas na intenzivnoj njezi kao i većina kantonalaca, a nameti su preveliki. Svako dobro, puno sabura, lagan post svim mojim simpatizerima, prijateljima, rodbini i poznanicima Vam želi iskreni prijatelj Alija Braco Hadžiosmanović i kolektiv FK Vrbanjuša.

Top Komentari

teddy sheringham
Kakav debil. Retard. Klovn.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi