Vrbanjuša bolja od Vratnika

Hadžiosmanović: Pobjeda u ovom El Clasicu mi ništa ne znači

A. Čaušević

Derbi sarajevskih niželigaša pripao je Vrbanjuši koja je s 3:1 pobijedila Vratnik.

Trener Vrbanjuše, Alija Hadžiosmanović je poslije utakmice kazao da mu ovaj trijumf ne znači previše jer njegov tim neće igrati u Drugoj ligi iako je prvi na tabeli.

"Igrači su se trudili i borili od prvog do posljednjeg momenta. Sudija je sudio malo tendenciozno za Vratnik, ali nema veze. Ovo je bio El Clasico što se kaže, nemam šta reći svojim kolegama. Nemamo novca da idemo u Drugu ligu, mi smo na prvom mjestu", rekao je popularni Braco.

Prisjetio se karizmatični trener i nekih drugih vremana kada je okršaj ovih rivala privlačio mnogo više pažnje.

"Nekad je ovaj derbi pratilo po pet hiljada gledaoca, a i ja sam sedam, osam godina igrao u Vratniku. Možda sam bio legenda na ovim stadionu, utakmica je završena kako je završena. Mi nećemo ići dalje jer nemamo sredstava."

"Ne radujem se pobjedi, ovo je za mene sasvim normalna utakmica. Vratnik je prije rata bio veći klub, a sada je Vrbanjuša veći klub. Ipak je igrala u Premijer ligi", kazao je Hadžiosmanović.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa B:

Braco je imao svoj šou i tokom utakmice. Prvo je prigovarao kako su ga mešetari prodali za 20 KM, a zatim je i isključen, pa je svoje igrače bodrio iza ograde. 

Poslije utakmice je odlučio da prekine slavlje svojih igrača te tako još jednom pokazao koliko je autoritativan trener. 

Top Komentari

troša
Nema šta da kaže a slomi pričajući...
8 0
NKZ1922
Utakmica Vrbanjuse pokrivenija od utakmica prve lige FBiH i RS na koje vecinom moras cekat pola h nakon tekme da bi saznao rezultaz
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi