Prvoklasna senzacija svoj evropski put okončala na najtužniji mogući način

Među tragičarima i bh. fudbaler

Prvoklasna senzacija svoj evropski put okončala na najtužniji mogući način

A. Čaušević

U četvrtak su igrani revanš susreti prve runde nokaut faze u Europa ligi i Konferencijskoj ligi. 

Većih iznenađenja nije bilo te su prošli klubovi za koje se i očekivalo. Evropski put prvoklasne senzacije je okončan na tužan i dramatičan način.

Moldavski Sheriff je bio na putu ka novom velikom uspjehu i izbacivanju portugalske Brage, ali užasna penal serija je ovaj klub koštala ispadanja.

Sheriff je prvi meč dobio sa 2:0, da bi u revanšu bio poražen istim rezultatom pošto su Medeiros i Horta već u prvom poluvremenu nadoknadili rezultatski zaostatak Brage.

U produžecima je viđena velika borba, obje ekipe su imale svoje prilike da postignu gol, ali se rezultat nije promijenio pa su izvođeni penali. Penal seriju možete pogledati ovdje.

Gosti su uspjeli promašiti prva tri penala. Među tragičarima je i Stjepan Radeljić. Bh. fudbaler je odigrao cijeli meč i bio je među boljim u gostujućem timu, ali je Mattheus odbranio njegov kazneni udarac.

Kako je tekla penal serija? Sheriff promašuje svoja tri prva penala, a Braga pogađa dva. Kada su domaći imali prvu meč loptu u trećoj seriji, Athanasiadis brani penal Ruizu.

Poslije toga gosti pogađaju u četvtoj seriji, a domaći promašuju novi penal preko Carma. U petoj seriji Thill zabija za Sheriff. Međutim posljednji penal i drugu meč loptu domaći su iskoristili te su prošli dalje. Strijelac je bio Moura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sheriff je ove sezone u Evropi bio zaista fantastičan. U kvalifikacijama za Ligu prvaka su izbačeni Crvena zvezda i Dinamo. U grupnoj fazi je pobijeđen slavni Real Madrid i to u gostima.

U grupi sa Interom, Realom i Shahktarom iz Donetska završili su treći i izborili nokaut fazu Europa lige od koje su se oprostili na najtužniji mogući način jer su na korak od novog velikog iznenađenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti