Torres junak i tragičar Barcelone, Borussia razbijena u Dortmundu

Utakmice šesnaestine finala Evropske lige

Torres junak i tragičar Barcelone, Borussia razbijena u Dortmundu

E. Ganibegović

U terminu od 18:45 odigrane su četiri utakmice šesnaestine finala Evropske lige.

Najviše pažnje privukao je duel Barcelone i Napolija, a susret na Nou Campu završen je bez pobjednika, 1:1.

U petoj minuti šansu za domaći tim nije iskoristio Pedri, da bi Napoli uzvratio preko Osimhena 17 minuta poslije, kada mu je Ter Stegen zaustavio šut.

Novu šansu Barcelona je imala preko Torresa u 27. minuti, nije pogodio, a onda to surovo na drugoj strani kažnjava Zielinski za vodstvo italijanske ekipe.

Drugo poluvrijeme otišlo je u korist domaćeg tima. U 57. minuti Juan Jesus je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, VAR je reagovao dvije minute nakon toga. Penal je dobila Blaugrana, a Torres pogađa za, ispostavit će se kasnije, konačan rezultat od 1:1.

Oglasi

Klikom OVDJE pogledajte taj gol.

Koliko god je bio junak, duplo toliko Torres je večeras i tragičar Barcelone. U 88. minuti nije iskoristio novu veliku priliku. Primio je jedan pas u šesnaestercu Napolija, ali šutirao visoko preko gola.

Isti igrač je sličnu stvar ponovio i u 92. minuti, a između te dvije situacije nove dvije velike prilike za Barcelonu propustili su Luuk de Jong i Ousmane Dembele.

Zanimljivo je bilo vidjeti i ulazak Ousmanea Dembelea u 65. minuti, odnosno to kako su ga dočekali domaći navijači poslije svega što se dešavalo oko njegovog (ne)ostanka u klubu.

Oglasi

Neočekivan i visok poraz u Dortmundu je doživjela Borussia, a Rangers je slavio s 2:4.

Nakon prvog poluvremena bilo je 0:2 za Škote nakon što su Tavernier i Morelos u 38. i 41. minuti postigli dva brza gola.

Već na otvaranju drugog dijela utakmice, u 49. minuti, Lundstram povusije na 0:3, da bi dvije minute kasnije Bellingham smanjio vodstvo gostiju.

Nakon samo tri minute novi gol u mreži Milionera, Zagadou je postigao autogol, a poraz je ublažio Guerreiro osam minuta prije kraja meča.

Betis je slavio s 3:2 kod Zenita, dok je Sheriff u Moldaviji golovima Thilla i Traorea bio bolji od Brage s 2:0.

Od 21 sat na programu su utakmice Atalanta - Olympiacos, Porto - Lazio, Leipzig - Sociedad i Sevilla - Dinamo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, 1/16 finala:

Barcelona - Napoli 1:1
Borussia Dortmund - Rangers 2:4
Sheriff - Braga 2:0
Zenit - Real Betis 2:3

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Izvuce se Barseloa al nece u Napulju.
6 9
King_Kenny
@Jupp @axel42 @Dasler ...sta kazete na nastup prvog konkurenta vaseg Bayerna?...pokazali su snagu Bayernlige hahahahaha...
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi