Braga slavila u Istanbulu, Ćivićev Ferencvaros priredio senzaciju u Moskvi

Gosti dominirali u grupama K i H

Braga slavila u Istanbulu, Ćivićev Ferencvaros priredio senzaciju u Moskvi

E. Čaušević

Fudbaleri Brage večeras su u gostima pobijedili Bešiktaš sa 2:1 u okviru trećeg kola grupne faze Evropske lige.

Braga je uspjela da preživi neugodno gostovanje u Istanbulu i osvoji puni plijen. Gosti su poveli sa 1:0 u 38. minuti utakmice kada je mrežu Bešiktaša zatresao Horta.

Ipak, domaći tim je u drugom poluvremenu mogao do preokreta. Prvo je u 71. minuti Nayir poravnao na 1:1, a onda je samo tri minute kasnije Bešiktaš dobio penal.

Odgovornost je preuzeo Adem Ljajić, ali nije bio precizan. Braga je odmah žestoko kaznila Bešiktaš za ovaj promašaj kada je u 80. minuti Eduardo utišao domaće navijače i pogodio za pobjedu portugalskog tima sa 2:1.

U drugom meču ove grupe slavio je također gostujući tim sa 1:2. Slovan je poveo u 11. minuti protiv Wolverhamptona sa 1:0 golom Sporara, ali su gosti u drugom dijelu došli do preokreta. Pobjedu engleskom timu golovima su donijeli Saiss i Raul Jimenez.

U ovoj grupi prva je Braga se šest bodova, dok Wolverhampton ima jedan bod manje. Slovan na trećem mjestu ima četiri boda, dok je Bešiktaš i dalje bez bodova.

Veliko iznenađenje večeras desilo se u grupi H gdje je Ferencvaros kao gost savladao CSKA iz Moskve sa 1:0. Gol za veliku pobjedu mađarskog tima postigao je Varga u 86. minuti. Bh. reprezentativac Eldar Ćivić odigrao je svih 90 minuta u pobjedi svog tima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U ovoj grupi u Razgradu su igrali Ludogorets i Espanyol, a španski tim je slavio s minimalnih 1:0. Gol odluke postigao je Campuzano u 13. minuti utakmice.

Espanyol je prvi sa sedam bodova, dok drugoplasirani Ludogorets ima bod manje. Ferencvaros ima četiri boda, a CSKA je zadnji bez osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi