Brahim Diaz dobio 'ikonski' broj u Milanu: Nosit ću ga s velikom strašću

Pripao mu Ibrin broj

Brahim Diaz dobio 'ikonski' broj u Milanu: Nosit ću ga s velikom strašću

Edmir Škorić

Brahim Diaz tek je stigao u Milan i naslijedit će broj 21 koji su nosili Andrea Pirlo i prošle sezone Zlatan Ibrahimović.

Kreativni veznjak stigao je na posudbu iz Real Madrida s tim da Milan pokušava naknadno dogovoriti da dobije pravo otkupa njegovog ugovora na kraju sezone.

“Moji prvi dojmovi da sam igrač Milana vrlo su pozitivni. Zaista možete reći kakav je klub AC Milan. Privilegija je igrati za tako veliki klub s nevjerovatnom poviješću i jasno je koliko ovdje navijači vole svoj tim", rekao je Diaz za službenu klupsku stranicu.

Brahim je drugi igrač Real Madrida koji se pridružio Milanu nakon Thea Hernandeza, koji je prošle godine napravio transfer od 20 miliona eura.

“Još nisam imao priliku razgovarati s Theom Hernandezom, ali očekujem da će mi pružiti toplu dobrodošlicu na našem prvom zajedničkom treningu. Igrao je i za Real Madrid, pa zna kakav je osjećaj i sad smo obojica u Italiji".

Iako se Realu pridružio u januaru 2019. za 17 miliona eura, Brahim je veći dio karijere proveo u omladinskoj akademiji Manchester Cityja.

“Radio sam s trenerima poput Pepa Guardiole i Zidanea, i znam da su obojica igrali u Italiji, ali moj posljednji trener u Madridu bio je Zidane i bio je stvarno ljubazan prema meni. Iznimno je govorio o Italiji i Serie A, iako i on jako voli grad Milano".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada će dakle na leđima nositi broj koji je nosio Ibrahimović.

"Nositi dres koji je pripadao Ibri prošle sezone je čast, a ujedno i veliki pritisak. Ipak je on ikona Milana, ali zadovoljan sam time i sa velikom strašću nosit ću taj broj na leđima", zaključio je Diaz.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi