Rossoneri ipak dovode igrača kojeg toliko žele?

Bakayoko blizu povratka na San Siro

Rossoneri ipak dovode igrača kojeg toliko žele?

Stižu špekulacije da je Milan ipak postigao dogovor sa Chelseajem o transferu Tiemouea Bakayokoa.

Bakayoko je već imao priliku igrati za Milan kada ga je Chelsea posudio Rossonerima za sezonu 2018/2019. Tada je Milan platio pet miliona eura za posudbu, ali je dodatnih 40 za otkup njegovog ugovora jednostavno bilo previše.

Međutim, Milan silno želi ponovo dovesti Bakayokoa, a ovog ljeta su navodno Rossoneri radili na njegovom trajnom transferu. Ipak, odvratila ih je cijena od 32 miliona eura koju je ovaj put postavio Chelsea.

Međutim, transfer ekspert Gianluca Di Marzio sada tvrdi da je kompromis ipak postignut i da će Bakayoko ponovo na posudbu s opcijom otkupa ugovora.

Ovaj put bi Milan za posudbu trebao platiti tri miliona eura, dok je cijena otkupa ugovora 30.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Bakayoko je i prošlu sezonu proveo na posudbi, u Monacu.

Sada Milan mora dogovriti lične uslove sa Bakayokom koji će postati važeći kada i ako njegov ugovor bude otkupljen.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi