Veliko ime promijenilo reprezentaciju
Brahim Diaz odlučio je promijeniti nacionalni tim i u budućnosti će nastupiti za reprezentaciju Maroka (Foto: Instagram)

Veliko ime promijenilo reprezentaciju

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka dobila je veliko pojačanje. Novi reprezentativac ove zemlje postat će fudbaler Milana Brahim Diaz (23) koji je prethodno nastupao za sve selekcije Španije. Sve će uskoro postati zvanično.

Brahim Diaz odlučio je u budućnosti nastupati za selekciju Maroka. On je nedavno pokrenuo proceduru o promjeni sportskog državljanstva, a marokanski novinar Izem Anass navodi da je procedura uspješno okončana.

"Dobro došao Brahim Diaz", poručio je Anass na društvenim mrežama i usput je najavio da će uskoro novi reprezentativac Maroka postati i defanzivac West Hama Isaa Diop.

[twitter]https://twitter.com/Izemanass/status/1634662901297430531[/twitter]

Brahim Diaz sigurno će biti veliko pojačanje za reprezentaciju Maroka u ofanzivnom dijelu ekipe, a radi se o fudbaleru koji iza sebe ima dosta iskustva iako su mu samo 23 godine.

Oglasi

Karijeru je ovaj napadač počeo u Malagi. Kao tinejdžer je otišao u Manchester City, ali se u Španiju vratio početkom 2019. godine kada je potpisao za Real Madrid u transferu vrijednom 17 miliona eura.

Ipak, kako u Madridu nije dobio pravu šansu za igru, odlučio se otići na posudbu u AC Milan. Ispostavio se to kao dobar potez i Diaz u timu sa San Sira igra zaista dobro.

Ukupno je u dresu italijanskog velikana odigrao 108 utakmica i postigao je 16 pogodaka.

Prethodno je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Španije. Odigrao je i jedan meč za najbolji tim, ali zahvaljujući pravilima FIFA omogućeno mu je da promijeni nacionalnu selekciju.

On je tako odlučio da u budućnosti predstavlja zemlju iz koje vodi porijeklo i u kojoj su rođeni njegovi roditelji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, fudbalska reprezentacija Maroka je na Svjetskom prvenstvu u Kataru zauzela četvrto mjesto i sastav ove selekcije činili su uglavnom igrači koji su rođeni izvan Maroka.

Uspjeh na Mundijalu privukao je i igrače koji su se dvoumili u izboru reprezentacije. Diaz je među prvim prišao Maroku i sigurno je da će njegovim putem ići još mnogi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi