Brane se sa slobode: Svi uhapšeni u akciji "VAR" pušteni iz pritvora

Sedam ih je pušteno u ponedjeljak, a ostalih pet od danas su na slobodi

Brane se sa slobode: Svi uhapšeni u akciji "VAR" pušteni iz pritvora

E. Čaušević

Bh. sportska javnost ovih dana bruji o akciji SIPA-e kodnog naziva "VAR" u kojoj je uhapšeno 12 osoba koji se sumnjiče u namještanje utakmica.

Kako je ranije objavljeno u ovoj akciji koja se desila u ponedjeljak ujutro uhapšeni su Ilija Živković, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

Nakon saslušanja u prostorijama SIPA-e u pritvoru su ostali Vladimir Dominiković, Ilija Živković, Anto Bilješko, Kenan Bajraktarević i Fuad Zahirović, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.

Dominiković, Živoković, Bilješko, Bajraktarević i Zahirović jučer su predati u nadležnost Tužilaštva BiH. Kako piše N1 i oni su danas pušteni da se brane sa slobode uz određene mjere zabrane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu protiv svih osumnjičenih u ovom predmetu koji se terete za organizovani kriminal, primanje dara ili drugog obliga koristi, te zloubotrebu položaja.

Top Komentari

nemozetako
Gluposti. samo kod nas ima uhapsi i pusti. ****la te ova drzava sa ovakvim zakonima i ovakvom pravdom. i nismo ni za sta drugo nego da nas prave volovima i kradu
1 0
ljiljani_zlatni
tresla se gora
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti