Šta imaju za reći u Nogometnom savezu Federacije BiH?

Izdali saopćenje za javnost

Šta imaju za reći u Nogometnom savezu Federacije BiH?

E. Škorić

Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine oglasio se nakon istrage koju je sprovela policija Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Podsjećamo da je SIPA sprovela akciju kodnog naziva "VAR", pa je slobode lišeno 12 lica zbog postojanja osnova sumnje u počinjena krivična djela. Osobe koje su privedene osumnjičene su za namještanje utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH, a prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Pretresene su lokacije u Orašju, Šamcu i Novom Travniku, a u vezi sa namještanjem dovode se mnogi ugledni sportski radnici u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH.

U saopštenju Nogometnog saveza FBiH, navodi se sljedeće:

- NS FBiH podržava sve aktivnosti državnih organa Bosne i Hercegovine na provedbi zakona u Bosni i Hercegovini, a svakako i kada je u pitanju odvijanje nogometnih natjecanja na svim nivoima.

- Iako ne raspolaže potpunim informacijama, NS FBiH će nadležnim organima BiH pružiti svaku vrstu pomoći i saradnje u rasvjetljavanju svih mogućih nepravilnosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

- NS FBiH će poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se natjecanje u sezoni 2019/2020 nastavi i završi u sportsko-nogometnom ambijentu.

- Nakon upoznavanja sa konkretnim činjenicama, nadležni organi NS FBiH će pravovremeno donijeti relevantne odluke u skladu sa važećim propisima i informirati javnost.

Top Komentari

papagaj
Šta će reći, isti ti su im naredili da to urade, hej suduja Bandić dosudi Zrinjskom penal ( nepostojeci) u 94 minuti utakmice, utakmice koja odlucuje ko ce biti prvak
10 1
Sikter2027
SAVEZ MAFIA!!! '' Savez odlučio: Ništa sporno nije bilo na meču Goražde - Velež, sudije dobile prolaznu ocjenu'' - 13.03.2019.godine. Mafijo prokleta
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi