Branimir Cipetić našao novi klub i poručuje: "Dobra prilika da se vratim u reprezentaciju"

Desni bek u Mađarskoj

Branimir Cipetić našao novi klub i poručuje: "Dobra prilika da se vratim u reprezentaciju"

Midhat Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Branimir Cipetić (28) od danas je novi igrač mađarske Kisvarde. Ovaj desni bek napustio je zagrebačku Lokomotivu i potpisao je ugovor sa šestoplasiranom ekipom mađarskog prvenstva u prošloj sezoni.

Branimir Cipetić karijeru nastavlja u Mađarskoj. Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine dogovorio je saradnju s ekipom Kisvarde s kojom je danas zvanično potpisao ugovor.

Cipetić je istakao veliko zadovoljstvo što je stigao u novi klub i ističe da mu je bio plan da se okuša u novoj sredini.

"Sretan sam zbog potpisa za Kisvardu. Ekipu poznajem, pratio sam rezultate u posljednje dvije-tri godine i znam da se igrala Evropa i da je uloga u prvenstvu Mađarske sve veća", rekao je Cipetić i dodaje:

"Za mene je dolazak u novu sredinu izazov. Nadam se da ću opravdati povjerenje i pomoći timu da ispuni ciljeve. Imao sam plan zaigrati u Mađarskoj ili Poljskoj. Uspio sam u tome i igrat ću za bolji tim i u jačoj ligi od Hrvatske".

Oglasi

Želja ovog 28-godišnjeg fudbalera je povratak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Smatra da potpisom za Kisvardu ima velike šanse u tome.

"Ovaj transfer sigurno će privući pažnju u Bosni i Hercegovini i imat ću mnogo veću šansu da ponovo zaslužim poziv u reprezentaciju", rekao je na predstavljanju Cipetić.

On je zadužio dres s brojem 14 i već sutra će odraditi prvi trening se ekipom. Ne bi trebao imati problema da se uklopi jer su u ovom timu već Aleksandar Jovičić, Jasmin Mešanović i Enes Alić.

Branimir Cipetić karijeru je počeo u splitskom Hajduku, a preko španskih niželigaša je 2019. godine došao do Širokog Brijega gdje je igrao najbolji fudbal karijere.

Odlični nastupi donijeli su mu poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali i transfer u zagrebačku Lokomotivu, gdje je prošle sezone upisao tri asistencije u 36 nastupa.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Cipetić je odigrao sedam utakmica. Debitovao je u remiju protiv Italije 2020. godine, a pozive je dobijao sve do dolaska Faruka Hadžibegića na klupu Zmajeva.

Top Komentari

bk123
Po čemu je moj Branimire Mađarska liga jača od Hrvatske...po kvaliteti nije sigurno, po infrastrukturi da al po kvaliteti nije sigurno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi