Branitelj gazi sve pred sobom, Klarić briljira

Branitelj gazi sve pred sobom, Klarić briljira

M. Maksimović

Fudbaleri Branitelja u nedjelju su na stadionu Mokri Dolac u Posušju ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu u Drugoj ligi FBiH, grupa jug. Tim iz Rodoča u nastavku sezone preporodio je Viktor Mikulić

koji je dao priliku velikom broju mladih igrača, pa je u zapisniku utakmice u Posušju od 18 prijavljenih igrača 15 bilo mlađe od 21 godine.

Branitelj je na svom terenu savladao Brotnjo 6:0, Slogu Ljubuški 2:0, Cim 1:0, Troglav 5:0, te na gostovanjima Slogu Uskoplje 2:1, Grude 3:0, i Posušje s 2:0.

Prvo ime tim je Ildar Klarić, nekada nada Zrinjskog i najbolji strijelac juniorske Premier lige, a kasnije i fudbaler Sarajeva i Olimpica. Klarić je u nastavku sezone postigao 11 pogodaka, a posebno učinkovit bio je protiv Troglava kada je pet puta zatresao mrežu.

U zaostalom susretu 22. kola Branitelj u srijedu gostuje na Kupresu, te ima priliku doći do osme pobjede i druge pozicije na tabeli. Liderska pozicija odavno je rezervisana za Igman iz Konjica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi