Branko Karačić napušta klupu Viteza?
Odlazak Branka Karačića znači da se Vitez predao u borbi za opstanak u Premijer ligi?

Hrvatski stručnjak odlazi?

Branko Karačić napušta klupu Viteza? · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Iskusni 58-godišnji stručnjak iz Hrvatske neće voditi NK Vitez u proljetnom dijelu prvenstva BiH.

Nogometaši Viteza prije sedam dana krenuli su s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi. Vitežani su prvi dio sezone okončali na posljednjem mjestu sa samo sedam osvojenih bodova. Na prozivci koju je izvršio Branko Karačić odazvalo se 15 igrača, ali oni najbolji su napustili klub.

Zukić, Karić, Vuković, Peko, Đerić, koji su bili standardni igrači digli su sidro, te su pronašli nove klubove, što je bilo jasno da nešto ne štima kada je u pitanju NK Vitez.

Očigledno je da je lokalna zajednica i većina privatnika digla ruke od kluba, a to je uvidio i šef struke Branko Karačić, koji neće kako saznaje SportSport.ba voditi klub u proljetnom dijelu prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karačić će ostati u klubu još neko vrijeme, dok klub ne pronađe zamjenu, ali ako Karačić zaista napusti klub, što je poprilično izvjesno, onda se može slobodno kazati da je NK Vitez odustao od borbe za opstanak u Premijer ligi, jer nakon odlaska najboljih igrača i vjerovatno trenera jedini je mogući scenario.

Top Komentari

topalovic
Zasto Branko,..? Mi se trebamo pobiti sa Slobodom i Goskom da izborimo opstanak. Celik je vec prezaljen i nema im spasa.
9 5
Gari Garinča
Dobro došli u Prvu ligu F BiH.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi