Branko Karačić se vraća u Premijer ligu sa jasnim zadatkom

Imat će težak izazov

Branko Karačić se vraća u Premijer ligu sa jasnim zadatkom

E. Škorić

Branko Karačić dobro je poznato ime sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini, a čini se da će hrvatski stručnjak ponovo biti član Premijer lige BiH.

Karačić je vodio u BiH Vitez, Zrinjski i Široki Brijeg, a ranije je vodio Šibenik i to sa uspjehom. Naime, Šibenik je pod palicom Karačića stigao do finala Kupa Hrvatske 2010. godine u kojem je poražen od Hajduka, ali i historijski izlazak u Evropu, tačnije igranje u tadašnjem Kupu UEFA-e protiv timova iz Malte i Kipra.

Posljednji je angažman 62-godišnji Vinkovčanin imao u Sesvetama, prethodno je bio na klupi Varaždina, a u Hrvatskoj je još osim spomenutog Šibenika vodio i Osijek, Slanovac, Cibaliju, Marsoniju i Zagreb.

Sada bi mogao da se vrati u BiH i navodno je jako blizu da preuzme ekipu Posušja. Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, on će, sve su prilike, zasjesti na klupu tima sa Mokrog doca.

Iako je Slaven Musa s slovio kao glavni favorit za klupu Posušaka, stvari su se promijenile. Musa i Posušje nisu uspjeli da se dogovore, pa je na kraju dogovoreno da Karačić preuzme tim.

HŠK Posušje se bori za opstanak, a pred reprezentativnu pauzu smijenjen je Goran Granić.

Posušje je nakon 23 odigrana kola na osmoj poziciji Prmeijer lige BiH sa 24 osvojena boda. U 24. kolu ekipa sa Mokrog Doca gostuje direktnom konkurentu u borbi za opstanak ekipi Igmana iz Konjica i tada bi na klupi trebao sjediti Karačić.

Imao je i kao trener Viteza dosta posla u borbi za opstanak, zna kako i šta treba da se radi, pa shodno tome i nije imao problem da prihvati poziv iz Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Karačić je u sezoni 2013/2014 sa Zrinjskim osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a u sezoni 2018/2019 uspio je Varaždin dovesti do društva najboljih hrvatskih klubova.

Imao je i respektabilnu igračku karijeru pošto je igrao za Osijek i Hajduk, belgijski Cercle Brugge iGent, te Union SG, dok je u Austriji nosio dres Linza.

Top Komentari

SeoRusilac
Smeće nacionalističko. Ujo s dna kace
1 2
rodjak
Posusje je jako korektan klub i ne zasluzuju da im trener bude ovako jedan nacionalista ,njima treba trener ko ovaj sto je bio ,jako fer i korektan trener,i zao mi je sto su ga smijenili .Usha Karacicu ,za tebe je dragovoljac,medjugorci i tako ti klubovi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi