Brat Asmira Begovića promijenio klub, ali ostao u Engleskoj

Denis ide na posudbu

Brat Asmira Begovića promijenio klub, ali ostao u Engleskoj

Endin Čaušević

Mlađi brat bh. golmana Asmira Begovića, Denis, napustio je Bristol City i do kraja ove sezone bit će na posudbi u engleskom niželigašu Farnboroughu. Ovaj 18-godišnji bh. golman donio je odluku da ide na posudbu kako bi dobio veću minutažu, ali i iskustvo koje će mu pomoći da se izbori za mjesto u Bristolu.

Denis Begović je na ljeto 2016. godine napustio Hoffenheim i potpisao za za Bristol City gdje je nastupao za omladinske kategorije ovog kluba. Ovaj 18-godišnji bh. golman odlučio je da ide na posudbu, te će do kraja sezone braniti za niželigaša Farnborough.

Mlađi brat bh. reprezentativnog golmana odlučio je da je vrijeme za posudbu kako bi dobio veću minutažu i kasnije se nametnuo Bristolu. Trener njegovog novog kluba Spencer Day izjavio je da je Denis jedan od najtalentovanijih golmana koje je vidio u posljednje vrijeme.

"Denis je veoma mlad i ima odlične golmanske sposobnosti. Zahvalan sam njegovom bratu Asmiru i Bristolu što su ga pustili da dođe u naš klub kako bi stekao određeno iskustvo", rekao je Day.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi