Bratstvo i dalje lider, Travnik u derbiju nadigrao Iskru

Druga liga Zapad

Bratstvo i dalje lider, Travnik u derbiju nadigrao Iskru

S. Mlaćo

U derbiju 3. kola Druge lige Zapad danas su na Piroti snage odmjerili nogometaši Travnika i Iskre. 

Gosti su poveli u 12. minuti kada Ernest Ivković koristi grešku Elisa Pojskića. Travnik izjenačuje već u 29. minuti pogotkom Valencie, a potpuni preokret donosi u 61.minuti Haris Hasanbegović. Konačnih 3:1 pogotkom sa 11 metara postavlja u 75. minuti Belmin Vila.

Gosti su na ovaj meč doputovali sa tri rezervna igrača.

Brekovica je sa 4:0 deklasirala Krajinu. Za domaće su pogađali Amir Hušić (ag.), Isak Šehić, Alen Ibrišimović i Nevzet Dedić.

Bratstvo je jedina momčad sa stopostotnim učinkom. U ovom kolu savladalo je ekipu Kiseljaka u Kiseljaku sa minimalnih 1:0. Junak pobjede bio je Omer Hadžić.

Busovača je sa 3:0 savladala Podgrmeč ( 2x Edin Brkić, David Lucić), dok su Rudar iz Han Bile i Vlašić podijelili bodove. Bilo je 1:1 (Almir Prcanović - Jasmin Imširović).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Sloga je pogotkom Besima Ibričića savladala Krajišnik 1:0, dok se u duelu Borca i FK Vitez mreže nisu tresle (0:0).

Bratstvo nakon tri kola ima devet osvojenih bodova, Travnik sedam, a FK Vitez pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi