Travnik i Vitez sigurni, Iskra poražena u Han Biloj

Startala nova sezona Druge lige Zapad

Travnik i Vitez sigurni, Iskra poražena u Han Biloj

S. Mlaćo

Jučerašnjim remijem Sloge i Krajine (0:0) počela je nova sezona Druge lige FBiH grupa Zapad. 

Danas smo vidjeli dosta uzbuđenja. Vitez je sjajnom partijom došao do tri boda u Velikoj Kladuši protiv Krajišnika. Mrežu golmana Mevludina Beganovića zatresli su Amer Mehić, Muhamed Šut i Admir Zukan.

Brekovića i Podgrmeč su podijelili bodove. Bilo je 1:1, a vodstvo gostima donio je u 38. minuti Refik Pudić. Konačnih 1:1 smo tri minute kasnije postavio je Alen Ibrišimović.

Bratstvo je sa 1:0 savladalo Borac u Izačiću, dok je isti rezultat, ali u korist domaćih viđen u susretu Rudara iz Han Bile i Iskre. Pobjedu domaćima donio je pogotkom pet minuta prije kraja nakon prekida Eldar Torlak.

Glavni kandidat za prvo mjesto Travnik uspješno je prošao prvu prepreku. Pobjedu Vezirima donio je sa dva pogotka kapiten Senad Tabaković, dok je jednom pogodio Emir Baltić.

Jedini pogodak za domaće djelo je Erdina Ramića.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Četiri pogotka viđena si i u duelu Kiseljaka i Vlašića. Gosti su poveli u 67. minuti autogolom Tomića, ali minut kasnije za 1:1 pogađa Mirza Junuzović.

Isti igrač pogađa za potpuni preokret u 78. minuti, a konačnih 3:1 postavio je šest minuta prije kraja rezervista Antonio Oroz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi