Bravo majstore! Ovakve pohvale Miralem Pjanić dugo nije dobio

Odigrao sjajan meč

Bravo majstore! Ovakve pohvale Miralem Pjanić dugo nije dobio

Miralem Pjanić odigrao je sinoć meč za pamćenje.

Juventus je u Torinu s uvjerljivih 3:0 savladao Atletico Madrid i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka, a iako je heroj pobjede bio Cristiano Ronaldo, zasluge za trijumf svakako idu i našem reprezentativcu.

Pjanić je bio "motor" svog tima. Uz to što je najviše pretrčao od svih, svojim genijalnim razmišljanjem je na centru kontrolisao napade i odbranu Juventusa, pa stoga i nije iznenađujuće što je ugledni France Football njegovu partiju ocijenio sa "devetkom" i pritom iznio niz komplimenata.

"Ronaldo je možda postigao hat-trick i bio igrač odluke, ali Juventus se mogao osloniti na Pjanića koji je demonstrirao vrhunac svog nogometnog umijeća. S njim na terenu Španci su uglavnom gubili bitke na sredini terena. Precizan je bio u oduzimanju lopte, taktički nedodirljiv komandovao je igrom uvijek milimetarskki preciznim pasovima, dugim ili kratkim. Imao je samo jedan pogrešan pas i to nakon sat igre. Poslastica", napisao je, između ostalog, France Football.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pokazao je definitivno Mire o kakvom se igraču radi...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Halo Sadka,bez vrijedzanja pa onda sportski poz..lajes.Jebote princ sportski.
0 0
zaboti janos
Jah eto i mi smo nesto gledali. Pjana je motor ekipe i to mu je u opisu igre.Imao je vise pogresni pasova nego uobiicajno.Bravo !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi