Brazil odmarao Neymara, Ekvador nekim čudom otkinuo bod i prošao dalje
Foto: EPA

Selecao rutinski

Brazil odmarao Neymara, Ekvador nekim čudom otkinuo bod i prošao dalje

S. Grebović

U posljednjem kolu grupne faze Copa Americe, fudbaleri Brazila i Ekvadora podijelili su bodove odigravši remi 1:1.

Selektor Brazila Tite, sebi je prijuštio to da u zadnjem kolu može malo kombinovati sastav tako da je cijeli meč sa klupe gledala prva zvijezda ovog tima Neymar.

Prvotimci Richarlidson i Fred su također odmarali što se tiče prvotimaca, ali i bez njih Selecao je bez problema zadržao prvo mjesto u grupi.

U prvom poluvremenu jedino vrijedno pomena što smo mogli vidjeti bio je gol koji je u 37. minuti postigao Eder Militao.

Stoper Reala je bio najviši u skoku nakon centaršuta Evertona, nakon čega je golman Galindez morao po loptu u svoju mrežu 1:0.

Početkom drugog dijela malo opuštanje odbrane Brazila iskoristio je snalažljivi Angel Mena koji je fino pogodio nakon što mu je loptu glavom spustio Enner Valencia.

Osim ova dva gola teško da je viđeno bilo kakvo veće uzbuđenje. Obje ekipe su se zatvorile i podijelile po bod.

Petorostruki prvaci svijeta su sa deset bodova takmičenje završili kao prvi u grupi, a dalje je prošao i Ekvador iako nije upisao niti jednu pobjedu.

Oni su sa dva remija i isto toliko poraza prošli u nokaut fazu Copa Amerike, a i jedna i druga ekipa svog će rivala saznati naknadno kada bude kompletirana i druga grupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi