Neymar se sinoć rasplakao pred novinarima

Sve je bliže rekordu Pelea

Neymar se sinoć rasplakao pred novinarima

E. Škorić

Brazilska nogometna reprezentacija ostvarila je još jednu uvjerljivu pobjedu na Copa Americi, pošto je protekle večeri u okviru 2. kola slavila protiv Perua s 4:0.

Neymar je postigao novi, 68. gol u dresu Brazila i sada je na devet golova od rekorda Pelea, koji je u dresu Brazila ranije postigao 77 golova. Sada je samo pitanje vremena kada će sjajni PSG-ov napadač postati brazilski rekorder.

"Ove brojke su ništa drugo nego sva radost koju osjećam kad igram za Brazil i predstavljam svoju zemlju. U ovom trenutku svi prolazimo kroz težak period, drago mi je da mogu biti primjer za neke ljude. Volim priču koju ispisujem s Brazilom, želim da moja porodica i prijatelji budu ponosni. Nadam se da su svi koji vole ovu igru ponosni na mene jer brojke ne znače puno, bitan je samo ponos koji osjećam kad predstavljam Brazil", rekao je Neymar, a potom je i zaplakao.

Neymar je prošao omladinske selekcije Brazila, a za seniorsku reprezentaciju igra od 2010. godine. Ima 107 zvaničnih nastupa i 68 golova.

Zanimljivo da ga je upravo Pele zajedno sa Romarijom preporučio tadašnjem selektoru Dungi 2010. godine nakon dobre sezone u Santosu, ali je debitovao tek kod Mana Menezesa u prijateljskoj utakmici protiv SAD-a u New Jerseyju 10. avgusta 2010. godine, kada je imao 18 godina. Nakon samo 28 minuta igre dao je prvijenac u dresu Brazila.

"Svaki put kad vidim ovog dječaka, budem nasmijan. Nemoguće mu je ne nasmiješiti se. Zarazno je. Kao i svi Brazilci, uvijek sam sretan kad ga vidim kako igra nogomet. Danas je napravio još jedan korak prema mom rekordu po broju golova za reprezentaciju. I ja ga bodrim da me nadmaši, posmatram ga danas sa istim uživanjem kao i kad sam ga prvi put vidio kako igra", rekao je legendarni Pele.

Brazil je lider na tabeli grupe B sa šest bodova nakon dvije utakmice. U sljedećoj utakmici Brazilci će se sastati s viceprvakom Kolumbijom.

Top Komentari

JuventinoBK
Nejmarinjooooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi