Nijemci napustili teren nakon rasističkog zlostavljanja jednog igrača!

Meč Njemačke i Hondurasa prekinut

Nijemci napustili teren nakon rasističkog zlostavljanja jednog igrača!

Edmir Škorić

Prijateljska utakmica njemačkog olimpijskog tima protiv Hondurasa okončana je prije samog kraja, pošto su njemački igrači napustili teren zbog navodnog rasističkog zlostavljanja Jordana Torunarighe.

23-godišnji defanzivac Torunarigha, koji je član njemačke nogometne olimpijske reprezentacije, doživio je užasne rasističke uvrede, pa je pri rezultatu 1:1 kompletan njemački tim napustio teren.

Njemački nogometni savez (DFB) je medijima potvrdio da je navodnu uvredu počinio jedan od igrača Hondurasa.

Utakmica se igrala u japanskoj Wakayami i iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva publike.

Iz Hondurasa su kasnije poručili da je navedeni incident zapravo "nesporazum".

Torunarigha je i ranije trpio rasističko zlostavljanje

U februaru prošle godine nogometaš berlinske Herthe bio je na meti navijača Schalkea tokom jedne utakmice u Kupu Njemačke, a Bundesliga je klub iz Gelsenkirchena naknadno kaznila s 50.000 eura.

Rasizam je česta pojava u nogometu, a iz godine u godinu sve je veći problem. Nedavno su trojica engleskih reprezentativaca, Jadon Sancho, Marcus Rashford i Bukayo Saka, rasistički zlostavljani putem društvenih mreža nakon što su promašili penale u finalu Eura protiv Italije.

"Nema mjesta za rasizam ili mržnju bilo koje vrste u nogometu ili bilo kojem području društva", jasna je poruka engleskih nogometaša, ali i engleskog nogometnog saveza (FA).

Iz FA su zahtijevali od globalnih društvenih mreža poput Twittera, Facebooka ili Instagrama da se suoče sa problemom i da pomognu u zaustavljanju širenja rasizma.

Top Komentari

Zgembic
Rasizam je uvjek bio i nece nikad nestati. Ovi pokusaji da se na silu iskorjeni je samo pusto preseravanje.
1 2
dinass
Jedino ispravno je odmah prekinuti utakmicu i isprazniti cijeli stadion a vinovnike prognati sa tribina zauvijek.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi