Brazil sa timom iz snova na Olimpijskim igrama
Foto - EPA

Počeli su pregovori

Brazil sa timom iz snova na Olimpijskim igrama

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila mogla bi na Olimpijskim igrama u Tokiju narednog ljeta nastupiti sa pravim timom snova.

Predsjednik Fudbalskog saveza Rogerio Caboclo započeo je razgovore s nekoliko evropskih velikana da puste igrače za Olimpijske igre, a želja je da ekipu predvodi Neymar.

Po pravilima tri fudbalera iznad 23 godine mogu nastupiti na Olimpijadi. Brazilci žele da ih predvodi Neymar i počeli su pregovore s PSG-om o njegovom oslobađanju od obaveza.

Također, zakazani su razgovori i sa Real Madridom kako bi se osigurao nastup mlade trojke Kraljeva Rodryga, Viniciusa i Reinera, a sa Arsenalom će se pregovarati za Gabriela Martinellija.

Treba svakako istaći da je potvrđen nastup Bruna Guimaraesa iz Lyona. Sa francuskim timom je dogovor postignut i on će nastupati u Tokiju narednog ljeta.

Brazil bi tako mogao imati zaista izuzetan sastav na Olimpijskim igrama i nema dileme da bi Karioke bili prvi favoriti za zlatnu medalju.

Top Komentari

Sabit
Ugrama hahahahaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi