Martinelli još nije odabrao reprezentaciju: Brazil ne zove, a ja imam drugi pasoš...
Foto - EPA

Napadač se dvoumi

Martinelli još nije odabrao reprezentaciju: Brazil ne zove, a ja imam drugi pasoš...

M. Šljivak

Napadač Arsenala Gabriel Martinelli još uvijek nije odlučio za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.

Ovaj talentovani 18-godišnjak važi za veliku nadu brazilskog fudbala, ali još uvijek nije siguran hoće li u budućnosti nositi dres Karioka.

Priznao je da mu je to san, ali s obzirom na to da posjeduje pasoš Italije, ne bi bilo nikakvo čudo da zaigra za Azzurre.

"Brazilac sam i naravno da je moj san da igram za Brazil. Ipak, nisam još uvijek dobio nikakav poziv iz Brazila, imam italijanski pasoš i mogu igrati za njih. Još nisam ništa odlučio", rekao je Martinelli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Talentovani napadač je prošlog ljeta stigao u redove Topnika. Za sada šansu uglavnom dobija sa klupe i u 19 nastupa je postigao osam golova.

On je ranije nastupao za U23 selekciju Brazila u čijem dresu ima dva nastupa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi