Luda priprema Brazila za Srbiju: Orlovi bi mogli biti očerupani
Reprezentacija Brazila ima pet titula prvaka svijeta, a posljednja je osvojena prije tačno 20 godina u Japanu i Južnoj Koreji

Spektakl

Luda priprema Brazila za Srbiju: Orlovi bi mogli biti očerupani

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila Svjetsko prvenstvo u Kataru započinje duelom protiv Srbije 24. novembra na Lusail Isonis stadionu i Karioke su veliki favorit za pobjedu, kao i za titulu prvaka svijeta gdje su prema kladionicama glavni kandidati za naslov.

Reprezentacija Brazila protiv Srbije otvara nastup na Mundijalu u Kataru, a največi favorit za osvajanje trofeja itekako nabrijano dočekuje ovaj meč.

Karioke su spremne da pokore svijet. Atmosfera unutar ekipe je zaista spektakularna, a pred Srbiju se vidi koliko ovi fudbaleri uživaju nositi dres nacionalnog tima.

Iako su većina njih multimilioneri, još uvijek ima tu velike strasti prema fudbalu, a Srbiju Karioke dočekuju svirkom, muzikom i žestokim navijanjem.

Ovo su zaista spektakularni snimci i vidjet ćemo kako će se Orlovi provesti protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta.

Oglasi

Nakon ovog duela Brazilcima slijedi duel sa Švicarskom 28. novembra, a zatim 2. decembra ide utakmica protiv selekcije Kameruna.

Selektor Brazila Tite na Mundijal u Katar je poveo ove fudbalere:

Popis Brazila za Svjetsko prvenstvo u Kataru izgleda ovako:

Golmani: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City) i Weverton (Palmeiras).

Odbrana: Daniel Alves (Pumas), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Bremer (Juventus), Éder Militão (Real Madrid), Marquinhos (PSG) i Thiago Silva (Chelsea).

Oglasi

Veznjaci: Bruno Guimarães (Newcastle), Casemiro (Manchester United), Fabinho (Liverpool) i Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo) i Lucas Paquetá (West Ham).

Napadači: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (PSG), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius (Real Madrid).

Tite za Srbiju sprema posebnu formaciju i to pokazuje šta Brazilci žele da im urade.

Karioke su pet puta u historiji osvajale Svjetsko prvenstvo i nadaju se da će se ovaj trofej nakon dvije decenije čekanja konačno vratiti u njihovo vlasništvo

Mediji u Brazilu pišu da Tite uigrava ekipu za okršaj protiv Srbije i da je spremio nekoliko formacija za ovaj meč, a jedna od njih bila je posebno zanimljiva fudbalskoj javnosti u toj zemlji.

Naime, Tite želi da Brazil uđe dosta ofanzivno u ovu utakmicu i pokaže svoju snagu već u prvom meču na Mundijalu, te da im Srbija bude ekipa protiv koje će svima dati do znanja da su došli po zlato.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazilski mediji navode da će Karioke igrati veoma ofanzivno protiv Orlova, te da je Tite najviše uigravao formaciju u kojoj će imati čak četiri ofanzivca što bi Srbi svojim ubitačnim kontrama mogli itekako da kazne.

Jedan od mogućih sastava Brazila za Srbiju je: Ederson, Danilo, Eder Militao, Thiago Silva, Alex Telles, Fabinho, Fred (Bruno Guimares), Raphinha, Vinicius Junior, Neymar i Gabriel Jesus.

Top Komentari

Arnel925
Mislim da ce ovo komšije uzeti bez problema
3 0
zak84
Sigurnih 0-3 za komsije... Protiv ovih balerina
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi