Eho Piksijevih riječi iz 2020. godine odzvanja Srbijom: Svi se prisjećaju legendarne izjave
Najavio je odlazak u Katar i prije nego što je postao selektor.

Obećano, ispunjeno

Eho Piksijevih riječi iz 2020. godine odzvanja Srbijom: Svi se prisjećaju legendarne izjave

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Srbije jedna je od 32 reprezentacije koje će učestvovati na predstojećem Mundijalu u Kataru. U Srbiji vlada velika euforija, a rado se prisjećaju sada već legendarne izjave Dragana Stojkovića - Piksija.

Legenda jugoslovenskog fudbala je 2020. godine, još dok nije bila na funkciji selektora Srbije, najavila odlazak u Katar ukoliko mu se ukaže šansa da vodi Orlove.

U jednoj emisiji je bez zadrške i s mnogo samopouzdanja govorio o reprezentaciji Srbije i kazao kako bi ih sigurno odveo na Svjetsko prvenstvo.

"Ja znam da bih vas odveo, da", rekao je Piksi, a voditeljica je uzvratila potpitanjem: "Bi?". "Bih, sto posto", nastavio je Piksi.

"Kako?", bilo je logično naredno pitanje novinarke, a Piksi je i na to imao vrlo siguran odgovor:

"Pa tako lijepo, znam, zato što vjerujem u to što radim i zato što to što radim znam da je dobro. 

Oglasi

Ja znam da bih od tih igrača uzeo, dobio maksimum maksimuma."

Legenda 🔥🇷🇸❤️

Posted by Српски Орлови on Thursday, November 17, 2022

I zaista Piksi nije pogriješio. U martu 2021. godine preuzeo je reprezentaciju i ostvario plasman na Mundijal u vrlo zahtjevnoj grupi.

Srbija je završila kao prva u grupi A s 20 bodova ispred Portugala, Irske, Luksemburga i Azerbejdžana, a način na koji su stigli do Mundijala se i dan danas prepričava.

Naime, bili su izjednačeni s Portugalom pred posljednje kolo, te su gostovali u Lisabonu. Domaćinima je bio potreban i bod, a Srbiji su trebala sva tri.

Poveo je Portugal, Srbija izjednačila, a onda trenutak odluke u 90. minuti i sada već epski pogodak Aleksandra Mitrovića.

Napadač Fulhama je glavom zatresao mrežu Portugalaca i poslao ih u baraž, a svoju zemlju na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Srbija je u grupi G zajedno sa selekcijama Brazila, Švicarske i Kameruna, a danas su Orlovi u generalci ostvarili jako uvjerljivu pobjedu protiv Bahreina uz simultanke Tadića i Vlahovića.

Nastup u Kataru Orlovi počinju 24. novembra kada igraju duel protiv Brazila. 

Top Komentari

user1646074464
Legenda živa, sve najbolje za SP
2 3
King_Kenny
...koga boli pimpek za ovog chetalja?...on je svoje pokazao onom izjavom u vezi Krunica...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije