Brazil utrpao sedam komada Hondurasu u prijateljskoj utakmici
Brazilci večeras nisu imali milosti

Selektor Tite je mogao biti zadovoljan sa večerašnjom predstavom

Brazil utrpao sedam komada Hondurasu u prijateljskoj utakmici

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Brazila je večeras na stadionu u Porto Alegreu odigrala prijateljsku utakmicu protiv Hondurasa i slavila sa visokih 7:0.

Brazilci su sa dosta jakom postavom izašli na teren i već u 6. minuti stigli do vodstva kada je Gabriel Jesus nakon ubačaja Danija Alvesa pogodio za 1:0.

Već u 13 minuti je bilo 2:0 kada je Coutinho izveo korner, a Thiago Silva se odlično snašao i glavom poslao loptu u mrežu.

U 29. minuti Honduras je ostao sa igračem manje nakon što je Quioto nakon jako oštrog starta dobio direktan crveni karton.

Brazil je u 37. minuti dobio i penal, a siguran sa bijele tačke je bio Coutinho za 3:0.

Početkom nastavka, u 47. minuti Gabriel Jesus je postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici i povećao prednost Brazila na 4:0.

Očajna noć Hondurasa se nastavila i nakon toga pa je David Neres u 56. minuti pogodio za 5:0, a Roberto Firmino je u 65. minuti pogodio za 6:0.

Konačnih 7:0 postavio je Richarlison golom u 70. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi