Brazil uz dosta muke savladao Venecuelu, Arturo Vidal junak Čilea

Mečevi 3. kola kvalifikacija za SP

Brazil uz dosta muke savladao Venecuelu, Arturo Vidal junak Čilea

Endin Čaušević

Reprezentacija Brazila sinoć je uz dosta muke na svom terenu pobijedila Venecuelu sa 1:0 u meču 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Brazilci su bili apsolutni favoriti protiv Venecuele i mnogi su očekivali ubjedljivu pobjedu, ali su Karioke na kraju slavile samo sa 1:0.

Domaći su poveli već u 11. minuti kada je Richarlison postigao pogodak, ali je VAR tada stupio na scenu i poništio gol Brazilaca zbog ofsajda. No, furiozni napadi Brazilaca su se nastavili.

Veliku šansu domaći su imali u 29. minuti kada je Firmino bio u prilici, ali je golman Farinez sjajno reagovao i odbranio njegov udarac. Pet minuta kasnije ponovo prijeti Richarlison, ali je šutirao pored gola.

U samom finišu prvog dijela domaćoj selekciji poništen je novi gol. Douglas Luiz je uspio da zatrese mrežu Venecuele, ali je sudija poništio gol jer je on napravio faul u napadu.

Međutim, sredinom drugog poluvremena Brazilci konačno stižu do vodstva. U centru pažnje bio je Firmino kojij je uspio da pogodio za 1:0 što se ispostavilo da je konačan rezultat ovog meča.

Brazilci su prvi na tabeli s maksimalnih devet bodova, dok je Venecuela pretposljednja bez bodova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sinoć su snage odmjerili Čile i Peru, a na kraju su domaći slavili sa 2:0. Junak domaćeg tima bio je Arturo Vidal koji je postigao oba gola i tako donio važna tri boda svojoj reprezentaciji.

Čile je šesti sa četiri boda, dok je Peru osmi i nakon tri utakmice ima samo jedan osvojen bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi