Brazilski selektor ne želi da se Neymar poredi sa nekadašnjim zvijezdama
Foto - EPA

Tite sasvim jasan

Brazilski selektor ne želi da se Neymar poredi sa nekadašnjim zvijezdama

Midhat Šljivak

Neymar je sinoć hat-trickom odveo Brazil do pobjede u Peruu (2:4).

Zvijezda PSG-a još jednom je pokazala zašto spada među najbolje fudbalere svijeta, a sa ova tri pogotka je prestigao Ronalda na vječnoj listi strijelaca.

Tako je Neymar sada na 64 gola, a ispred njega je samo Pele sa 77 pogodaka. Rekord koji je dostižan i gotovo je izvjesno da će Neymar postati najbolji strijelac karioka u povijesti.

Brazilski selektor Tite je pozdravio Neymarov uspjeh, ali je zamolio sve da se fudbaleri iz različitih era ne porede.

"Svaki trenutak je povijestan, svaka generacija ima svoje vrijednosti. Ronaldo je bio nevjerovatan, Rivaldo isto, pa Bebeto. Neymaru je najbitnije dati loptu na pravi način", rekao je Tite.

Kvalifikacije za SP u Kataru nastavljaju se naredni mjesec i sigurno je da će Neymar juriti za Peleom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi