Brazil za poluvrijeme razbio Rusiju

Prijateljske utakmice

Brazil za poluvrijeme razbio Rusiju

Edmir Škorić

Brazil je u prijateljskom susretu u Moskvi nadigrao Rusiju i slavio je s 3:0.

Brazilci su s pola snage pobijedili domaćina predstojećeg Mundijala na Lužnjiki stadion u Moskvi.

Rusi su se dobro držali prvih 45 minuta, no u nastavku je Brazil s tri gola opravdao ulogu favorita i stigao do sigurne pobjede.

Miranda je u 53. minuti doveo goste u vodstvo, a onda je Coutinho u 62. minuti povisio na 2:0 s bijele tačke, da bi Paulinho četiri minute kasnije postavio konačnih 3:0.

Kipar i Crna Gora, kao i Finska i Makedonija igrali su mečeve bez golova, dok su Mali i Japan našeg stručnjaka Vahida Halilhodžića remizirali sa 1:1. Mali je poveo preko Diabyja u 44. minuti, a Nakajima u 93. minuti pogađa za konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti