Ronaldo: Neymar će u pravoj formi dočekati Mundijal

Slavni Brazilac optimističan

Ronaldo: Neymar će u pravoj formi dočekati Mundijal

Jedan od najboljih napadača svih vremena Brazilac Luis Nazario de Lima Ronaldo (41) vjeruje da će Neymar biti spreman za Svjetsko prvenstvo.

Krajem prošlog mjeseca Neymar je u meču između PSG-a i Marseillea zadobio frakturu metatarzalne kosti stopala i od tada u Brazilu vlada strepnja da neće biti spreman za Mundijal u Rusiji, međutim Ronaldo je optimističan.

"Brazil je napredovao pod Titeovim vodstvom, imamo dosta jaku reprezentaciju. Problem je sada jedino što se povrijedio Nemyar, no vjerujem kako će u pravoj formi dočekati početak Svjetskog prvenstva u Rusiji", izjavio je slavni Brazilac za Omnisport.

Ronaldo vidi mnogo pretendenata na trofej. Kao glavne rivale Brazilcima označio je čak pet selekcija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ima dosta dobrih reprezentacija. Njemačka je uvijek jaka, isto tako i Španjolska, a tu su još Engleska, Francuska i Argentina sa Messijem", poručio je trostruki najbolji fudbaler svijeta.

Brazil je se poslejdnji put na krov svijeta popeo još daleke 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Karioke je tada predvodio upravo Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi