Brazilac iznenadio mnoge: Želi da igra za Kinu i traži od FIFA-e da promijeni pravilo

Vjeruje da im može pomoći

Brazilac iznenadio mnoge: Želi da igra za Kinu i traži od FIFA-e da promijeni pravilo

E. Čaušević

Prethodnih godina veliki broj vrhunskih fudbalera odlučilo je da karijeru nastave u Kini, a među njima je i brazilski veznjak Oscar.

Oscar je početkom 2017. godine odlučio da napusti Chelsea i potpiše za Shanghai SIPG koji ga je platio čak 60 miliona eura. Iako je tada imao svega 25 godina i očekivalo se da ostane u Evropi i igra na najvišem nivou, ali je on odlučio drugačije.

Ovaj 28-godišnji veznjak je dobio ogromnu platu u kineskom klubu s kojim ima ugovor na još četiri godine. Brazilac je poručio da se totalni navikao na život u Kini i da će tu sigurno ostati još nekoliko godina.

Prije nekoliko dana pojavila se čak vijest da Oscar želi igrati za reprezentaciju Kine, ali to je skoro nemoguće jer je za Brazil odigrao 48 mečeva i FIFA-ina pravila su jasna da ne može mijenjati reprezentaciju ukoliko je već igrao na seniorskom nivou za Brazil.

Oscara već godinama nema na spisku reprezentacije Brazila i očito je da zbog toga želi da igra za Kinu. On se nada da će FIFA promijeniti pravila i da će jednog dana obući dres reprezentacije Kine jer vjeruje da im može pomoći.

"Kini treba u reprezentaciji jedan dobar vezni igrač i vjerujem da im mogu pomoći. Sviđa mi se ova zemlja i zaista sam sretan ovdje. Nadam se da će FIFA promijeniti pravila i omogućiti mi da promijenim reprezentaciju", rekao je Oscar.

Top Komentari

bistrik87
Promjenit ce Kina pravilo ako im se hoce
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi