Hulk i Oscar ušli u Kinu 10 minuta prije zatvaranja granice, ali nestvarna je lista onih koji nisu
Foto - EPA

Mnogi Brazilci odbili da se vrate

Hulk i Oscar ušli u Kinu 10 minuta prije zatvaranja granice, ali nestvarna je lista onih koji nisu

M. Šljivak

Kina je prije nekoliko dana odlučila da zatvori svoje granice kako bi spriječila širenje koronavirusa.

Iako je od njih sve krenulo, Kinezi sada žive mnogo opuštenije za razliku od ostatka svijeta, te su odlučili da proglase kraj pandemije.

Također, od 28. marta strancima nije dozvoljen ulazak u državu, pa čak ni onima koji imaju radnu dozvolu i vizu. Žele na taj način da spriječe ponovno širenje koronavirusa.

Među posljednjim koji su ušli u zemlju prije zabrane su fudbaleki kineskog Shanghai SIPG-a, Brazilci Hulk i Oscar. Oni su samo 10 minuta prije zatvaranja granice uspjeli da uđu u državu, a sada ih čeka i karanten od 14 dana.

Nije poznato međutim kada će početi fudbalsko prvenstvo u Kini. To se trebalo desiti sredinom aprila, ali su vlasti odlučile da se još uvijek ništa ne igra, barem do maja.

Ne zna se ni do kada će granice biti zatvorene. Ako to ostane kroz duži period, neka poznata lica neće biti u mogućnosti da zaigraju za svoje klubove, barem u početnoj fazi prvenstva.

Samo od brazilskih fudbalera u svoje ekipe u Kini nisu stilgi Paulinho, Renato Augusto, Roger Guedes i Alex Texeira, a s obzirom na to da su granice zatvorene, pitanje je hoćeli se uopšte i vratiti u skorije vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti