Brazilci pojačavaju Zvijezdu 09

Velike ambicije prvoligaša iz RS-a

Brazilci pojačavaju Zvijezdu 09

M. Šljivak

Ekipa Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići planira ozbiljan napad na Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ovaj tim je već doveo nekoliko poznatih imena u zimskoj pauzi, ali prvi čovjek Boris Stanišić najavljuje dolazak i četiri fudbalera iz Brazila.

Stanišić je istakao da će saradnja biti dogovorena sa najmenje dvojicom, dok će ostali biti sedam dana na probi.

"Nako Miljana Govedarice, Sinana Samardžića, Filipa Erića i Davora Arnautovića dogovorili smo saradnju sa četiri fudbalera iz Brazila, te smo se tako pojačali u svim linijama tima pred nastavak šampionata. Već sutra pripremama se priključuju Vendel Ribeiro Piedade, Adriel Viliam Santos, Ramon Fereira Goes i Gustavo Luis Silva. Oni stižu preko direktora Sent Poltena koji je prijatelj našeg kluba i svesrdno želi da nam pomogne u borbi za titulu i ulazak u Premijer ligu BiH. Pored ovih fudbalera očekujemo da stigne i jedno pojačanje iz Srbije u veznom redu čime bi završili ogroman posao oko dovođenja igrača u toku zimske pauze. Novi šef stručnog štaba Dragan Mićić imaće sve uslove za kvalitetne pripreme, pa se nadamo da ćemo na proleće ostvariti svoj cilj i naredne sezone zaigrati u elitnom rangu BiH fudbala", rekao je Stanišić za klupsku stranicu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Pripreme za drugi dio sezone Zvijezda 09 počinje 15. januara. Ova ekipa je trenutno drugoplasirana u Prvoj ligi Republike Srpske sa 29 bodova, a ispred njih je Rudar Prijedor sa dva boda više.

Također, ovaj tim će igrati i u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi