Brazilcima pao mrak na oči: Litvanija ih pobijedila
Foto: EPA

Trijumf Litvanaca

Brazilcima pao mrak na oči: Litvanija ih pobijedila

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Litvanije pobijedila je domaćina Brazil 82:76 u prvom meču grupe B na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Litvanci su odigrali odličnih 30 minuta u ovom meču, imali su i 30 poena prednosti u jednom trenutku, a na kraju su uz dosta muke došli do trijumfa u ovom meču.

Litvanija je imala plus 10 nakon prve dionice (27:17), do poluvremena se razlika povećala na 29 poena (58:29), a prednost su gosti imali sve do posljednje dionice kada se Brazil vraća.

Pogađali su domaći sve, nošeni podrškom s tribina su na nešto više od minut do kraja došli do samo minus četiri, 75:71.

Ipak, snage za veliki preokret nisu imali. Iako je na 13 sekundi do kraja Marquinhos pogodio tri bacanja za 80:76, vremena je bilo premalo, pa je Litvanija stigla do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Mantas Kalnietis sa 16 poena, dok je Leandro Barbosa na drugoj strani ubacio 21 poen.

Grupa B:

Brazil - Litvanija 76:82

BRAZIL: Neto 14, Felicio 4, Benite 2, Huertas 5, Garcia 4, Giovannoni, Nene 11, Marquinhos 7, Barbosa 21, Lima 4, Hettsheimeir 4, Luz.

LITVANIJA: Kalnietis 16, Juskevicius, Maciulis 10, Seibutis 11, Sabonis 10, Kavaliauskas 6, Jankunas 15, Javtokas, Valančiunas 6, Kuzminskas 8, Grigonis, Kariniauskas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti