Brazilski selektor: Guardiola me pitao za Freda

Pep dovodi Brazilca?

Brazilski selektor: Guardiola me pitao za Freda

E. Škorić

Brazilski selektor Tite tvrdi kako se i sam menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola raspitivao za Freda.

Veznjak Šahtara bio je zanimljiv Guardiolu, pa je ovaj kod brazilskog selektora odlučio da potraži informacije o 25-godišnjaku kojeg traži pola Evrope.

"Fred? Igrao je dosta za Šahtar. Dobar je, a o njemu me pitao i Pep Guardiola dok smo razgovarali", kazao je Tite.

To bi moglo značiti samo jedno - na ljeto će Guaridola najvjerovatnije krenuti u dovođenje Freda, koji bi mogao zaigrati i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fred je u 26 mečeva u dresu Šahtara postigao tri gola i upisao je četiri asistencije u ovoj sezoni, a u Ligi prvaka je postigao jedan gol u sedam nastupa.

Njegov tim u utorak gostuje u Rimu u revanšu osmine finala Lige prvaka. Podsjećamo, Šahtar je u prvom susretu u Donjecku slavio s 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi