Brazzo o nestvarnoj plati koju traži Alaba: Ne vjerujem da misli da je ispred Lewandowskog i Neuera
Foto - EPA

Salihamidžić se oglasio

Brazzo o nestvarnoj plati koju traži Alaba: Ne vjerujem da misli da je ispred Lewandowskog i Neuera

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić je u razgovoru za Kicker dao svoje viđenje kompletne situacije vezane za novi ugovor Davida Alabe.

Austrijanac je ušao u svoju posljednju sezonu ugovora sa bavarskim velikanom. Pregovori o saradnji su obavljeni, ali za sada dogovor nije ni blizu.

Alaba i njegov agent traže platu između 20 i 25 miliona eura. Bayern nije spreman da ponudi toliko novca za novi ugovor, pa u posljednje vrijeme pljušte optužbe sa obje strane.

Otac austrijskog fudbalera i agent Pini Zahavi optužio je Ulija Hoenessa da igra prljave igre i da iznosi neistine u medijima oko plate koju je tražio.

Salihamdižić se nakon svega oglasio i imao je jasnu poruku za Alabu.

"Svi mi želimo da David jasno kaže da je odbijao sve naše atraktivne ponude. Bez obzira na to, mi ga i dalje pokušavamo nagovoriti da potpiše. Sjajan je momak, svi ga cijene", rekao je Salihamidžić i zatim se osvrnuo na agenta Pinija Zahavija i riječi Ulija Hoenessa o traženoj plati austrijskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On razmišlja u drugoj dimenziji. Može to raditi, ali mi ga nećemo pratiti. Nećemo napraviti nikakve ludorije na koje je možda navikao od drugih klubova. Posebno ne u ovom periodu kada su veliki gubici u svim poslovnim sferama. Uli je samo rekao što Pini Zahavi već zna. U Bayernu postoje određeni izuzeci kada su u pitanju financijski izdaci. To su Robert Lewandowski i Manuel Neuer. Ne vjerujem da David smatra da je iznad ovih saigrača", jasno je poručio Salihamidžić.

Alaba se u proteklom periodu povezivao sa Manchester Cityjem, PSG-om, a ranije su za njega interes pokazivali Barcelona i Real Madrid.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi