Brčkalić: Respektujemo Bratstvo, ali želimo da nastavimo s pobjedama

Zvijezda protiv Bratstva u kantonalnom derbiju

Brčkalić: Respektujemo Bratstvo, ali želimo da nastavimo s pobjedama

E. Škorić

U jednom od zanimljivijih mečeva devetog kola Prve lige FBiH Zvijezda će ugostiti Bratstvo.

Duel ovih ekipa ranije je često bio "na nož" i rivalitet između Gradačca i Gračanice je oduvijek bio izuzetno izražen. Ipak, sada se i u Zvijezdi, a i u Bratstvu nadaju da će sve biti fer i korektno i da će bolji na kraju slaviti.

Zvijezda je favorit, ne samo zato što igra kod kuće, već to govori i stanje na tabeli, ali i igre crveno-bijelih u posljednje vrijeme.

Enes Brčkalić vjeruje da će Zvijezda, uz maksimalan angažman njega i njegovih saigrača, doći do važne pobjede s kojom će ostati u vrhu tabele.

"Težak poraz od Veleža kao da nam je bio šamar za buđenje. Nakon tog poraza igramo sjajno, pokazujemo to i u prvenstvu i u Kupu, a ako bismo još sutra dobili Bratstvo, onda bismo zaista mogli da budemo ponosni i sretni", kaže Brčkalić u razgovoru za SportSport.ba, pa dodaje:

"Dat ćemo sve od sebe i uz pomoć vjernih navijača, nadam se da ćemo upisati važnu pobjedu. Bratstvo je svakako ekipa koju poštujemo, ali očekujemo da mi izađemo kao pobjednici".

Koliko Zvijezda može u Kupu, sada kada je došla do četvrtfinala?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sigurno da ćemo učiniti sve da svaku utakmicu pobijedimo. Ne znamo još ko nas čeka u četvrtfinalu, ali i ovo je uspjeh, a i koga god da dobijemo, jednako ćemo da se postavimo i da isto razmišljamo - optimistično i ambiciozno", poručio je Brčkalić.

Ove sezone je Brčkalić u dresu Zvijezde odigrao devet mečeva i postigao je jedan pogodak i to protiv Metalleghea prije dva kola u Gradačcu, kada je Zvijezda slavila s 3:2 nakon preokreta.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi