TOŠK pregazio GOŠK, dalje idu i Zvijezda Gradačac te Klis

Kup Bosne i Hercegovine

TOŠK pregazio GOŠK, dalje idu i Zvijezda Gradačac te Klis

Fudbaleri TOŠK-a iz Tešnja plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na domaćem terenu bez većih problema porazili GOŠK sa visokih 4:0. 

Gosti su u ovaj susret ušli za kombinovanim sastavom i to im se na kraju obilo o glavu jer su ispali iz Kupa. Ipak, oni su nešto bolje otvorili susret i imali su blagu dominaciju na početku. Prvi je golu domaćih zaprijetio Ramić, ali Strika mu je odlično odbranio udarac. Samo nekoliko minuta kasnije pokušao je i Anković, ali Strika je ponovo na visini zadatka.

U 19. minuti smo vidjeli i prvi pokušaj domaćih, ali udarac Kalesića odlazi preko gola. Samo sedam minuta kasnije gosti prijete preko Grvale, ali njegov udarac ide također preko gola. Kasnije je GOŠK imao i stopostotnu priliku, ali golman domaćih je briljirao. Dvije minute nakon toga domaći su zaprijetili preko Nuhanovića, ali njegov udarac završava na prečki. Ipak, domaćči su uspjeli da dođu do vodstva u 39. minuti kada je Nuhanović izašao sam pred gostujućeg golmana i pogodio za vodstvo svog tima.

U nastavku susreta igralo se između dva šesnaesterca sve do 71. minute kada TOŠK postiže i drugi gol. Strijelac je bio Kalesić. Deset minuta kasnije domaći dobijaju penal, a siguran sa bijele tačke je bio Hasić koji je pogodio za 3:0. Već tada je bilo jasnio da će TOŠK proći dalje. Konačan rezultat susreta postavio je Dino Dizdarević u 89. minuti.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dalje ide i ekipa Zvijezde iz Gradačca koja je sa 2:0 porazila imenjaka iz Etno sela Stanišić. Oba gola na ovom susretu su pala u drugom poluvremenu. Mrežu gostiju je načeo Popović u 51. minuti, a pobjedu je osigurao Jusufbašić koji je izveo panenku sa bijele tačke u 88. minuti.

Osim toga u četvrtfinale je prošla i ekipa Klisa koja je nakon penala pobijedila u gostima Rudar iz Prijedora. Rezultat nakon regularnog toka je bio 2:2, a gosti su na penale slavili sa 3:2.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Bravo Tosk tako se u Bosni ogra.velika osveta za Zelju.Kad je u timu zdrava sredina hvala Bogu i ide.Bruka je da tim koji je skorom sve utakmice izgubio Zelju doboje na Grbavici.Aferim Tosk molimo dragog Boga da udete u premijer ligu.Imao sam volju da Velez ude. Ali sada kada gube olahko bodove kod kuce svejedno mi je.To je ta bolest umisljenost niko ne moze s nama.Pozdrav svima u Tosku posebno treneru i igracima.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije