"Izdajica" Brekalo se sinoć smijao na Poljudu, ali će dobro razmisliti kada će ponovo otići u Zagreb
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Nakon poruka koje je dobio

"Izdajica" Brekalo se sinoć smijao na Poljudu, ali će dobro razmisliti kada će ponovo otići u Zagreb

Esmer Oštraković

Fudbaleri Hajduka šokirali su jučer svoje navijače domaćim porazom u Jadranskom derbiju od Rijeke. Iako su na poluvremenu imali vodstvo od 1:0, na kraju su poraženi sa 2:1 i izgubili su lidersku poziciju. Novi lider u SuperSport HNL-u je upravo Rijeka.

A krenulo je sve prelijepo za navijače Hajduka. Prije početka utakmice predstavljena su dva velika pojačanja. Naravno radi se o Ivanu Perišiću i Josipu Brekalu.

Izašao je Brekalo pred pred krcati Poljud i dobio je velike ovacije sa tribina iako je bio nadomak dogovora sa Dinamom. Očito je navijačima Hajduka drago što je na kraju odabrao njih.

Reprezentativac Hrvatske je u Hajduk stigao na posudbu iz Fiorentine, te će tu biti do kraja tekuće sezone.

Prije nego što je dogovorio dolazak u Hajduk praktično ga je samo potpis dijelio od povratka u Dinamo. Trebao je Dinamo platiti 100 hiljada eura posudbu, 100 hiljada eura ukoliko na kraju osvoje naslov, te još 200 hiljada eura ako bi se plasirao u grupnu fazu Lige prvaka.

Dok su svi čekali da Brekalo potpiše i bude predstavljen kao novi igrač Dinama desio se veliki preokret i on je na kraju umjesto na Maksimiru završio na Poljudu.

Oglasi

Njegov agent je u utorak bio u Zagrebu i dogovorio je detalje, a očekivalo se da će u srijedu i sam Brekalo doći da potpiše ugovor. Ali, to se nije dogodilo.

Čekao je Brekalo satima na aerodromu u Firenci da Dinamo da zeleno svjetlo, a na kraju je dobio odbijenicu od tima iz Zagreba.

Od spasioca do izdajice u nekoliko dana

Mnogo su navijači Dinama očekivali od njega i njegovog dolaska, a na kraju su ga okarakterisali izdajicom jer je otišao u Hajduk iako je pored Dinama imao još ponuda.

Navodno su mu ponude poslali Olympiakos i Salernitana, ali Hajduk je jako brzo reagovao i dogovorio posao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navijačima Dinama ovo se nije dopalo, te su su sve to odlučili i pokazati i Brekalo će dobro razmisliti da li će ubrzo doći u Zagreb obzirom na poruke koje ga tamo čekaju.

FOTO: Index.hr.

"Judo, prisjest će ti izdaja", jedna je od poruka koju je dobio Brekalo.

FOTO: Index.hr
Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
"Očito je navijačima hajduka drago da je na kraju odabrao njih" "na kraju je dobio odbijenicu od tima iz Zagreba". Kako su ove dvije konstatacije spojive i zašto je novinar mislio da jesu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi