Trener Rijeke Perišića i Brekala 'pomnožio sa nulom' - Zbog njegovih riječi se trese Split

Rekao je samo jednu rečenicu

Trener Rijeke Perišića i Brekala 'pomnožio sa nulom' - Zbog njegovih riječi se trese Split

Esmer Oštraković

Veliki preokret jučer je napravila Rijeka na gostovanju kod Hajduka i to na prepunom Poljudu. Iako su imali zaostatak od jednog gola, Rijeka je do kraja utakmice ostvarila pobjedu od 2:1.

Nakon ove pobjede ekipa Rijeke preuzela je vrh tabele, a jako sretan poslije utakmice bio je trener ovog tima, Željko Sopić.

Dok je čekao da krene nazad za Rijeku, novinari su iskoristili te trenutke da Sopića upitaju još neke stvari.

Između ostalog dobio je pitanje o tome ko je sada favorit za naslov. Naravno glavni razlog pitanje je to što je Hajduk doveo Brekala i Perišića.

"Mi smo doveli analitičara iz Gorice, to je podjednako", rekao je trener Rijeke.

Oglasi

Ko je analitičar Rijeke?

Čovjek o kojem je Sopić govorio je Josip Paušić koji je kako je već spomenuto u ekipu Rijeke stigao iz Gorice i to krajem prošle godine. On je videoanalitirčar sa velikim iskustvom.

Imao je u Gorici priliku da radi sa velikim brojem trenera, a očito je da mu ide jako dobro obzirom na pripremu utakmice protiv Hajduka.

Kada je riječ o trenerima sa kojima je radio to su Dambrauskas, Oreščanin, Rendulić, Toplak, Angelovski, Jeličić, kao i Sopić koji ga je i doveo u Rijeku.

Šta se sinoć dešavalo u Splitu?

Sjajno je počelo za Hajduk. U 15. minuti Pukštas na asistenciju Livaje pogađa za 1:0 i eskploziju na Poljudu.

Nakon gola dosta borbena igra, a do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale i Hajduk je na poluvremenu imao 1:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U nastavku na teren kao da je izašla neka nova ekipa Rijeke. Gosti su igrali bolje, ofanzivnije, konkretnije, a u 55. minuti odmah stiže nagrada, Oregon pogađa za 1:1.

U 62. minuti VAR je spasio Hajduk. Goda je pogodio za 1:2, ali nakon reakcije iz VAR sobe signalizirano je igranje rukom i ostalo je 1:1. Ipak, u 75. minuti nije bilo spasa za Hajduk, Selahi je pogodio za 1:2.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jose Mourinho na aparatima!
2 0
Mr.Objektivac
Ne palimo se, samo dajemo do znanja da su debili. Sa uzitkom cu im jos sto puta ponoviti da su najdebilniji novinari koji postoje u drzavi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi