Gospodski potez Slavka Brekala, klub nije krio zahvalnost

Izdali saopštenje

Gospodski potez Slavka Brekala, klub nije krio zahvalnost

H. Zilić

Lijepa i pozitivna vijest dolazi nam iz Zenice.

Slavko Brekalo bivši igrač Čelika odrekao se dijela novčanih potraživanja na ime troškova liječenja povrijeđenog igrača Selima Žune, a povodom ovoga zenički klub je izdao saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

"Nogometni klub Čelik Zenica ovom prilikom upućuje najiskreniju zahvalnost našem bivšem igraču Slavku Brekalu koji se odrekao dijela novčanih potraživanja na ime troškova liječenja povrijeđenog igrača Selima Žune.

Podsjećamo javnost da se 10.09.2021. godine naš klub našao pred suspenzijom od odigravanja utakmice 5. kola Druge lige FBiH – grupa “Centar”.

Naime, prema odluci Nogometnog savez BiH, Čelik je bivšem igraču Slavku Brekalu morao isplatiti iznos od 53.667,00 KM, pod prijetnom suspenzije odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u ovoj sezoni.

U izuzetno fer i korektnim pregovorima, Brekalo je prihvatio potpisati Sporazum o načinu isplate dugovanja na više rata, na čemu smo mu posebno zahvalni.

Kako je klub do sada redovno izvršavao preuzete obaveze, Brekalo je odlučio odreći se dijela posljednje rate u iznosu od 2.500,00 KM, uz obavezu kluba da isti iznos preusmjeri na ime troškova liječenja povređenog Selima Žune.

Ovime je inače i isplaćen sav dug koji je Čelik imao prema ovom bivšem igraču.

Slavku se još jednom zahvaljujemo na pokazanom razumijevanju, te mu želimo puno zdravlja i sportskih uspjeha, a Selimu Žuni želimo brz oporavak2, stoji u saopštenju NK Čelik.

Top Komentari

HiTi
Respekt, tako secto radi u zlu se poznaju prijatelji
3 0
amer8
Kad je Brekalo zaradio 60 milja u našoj ligi nije mi čudno kakve su plate fudbalera u svijetu ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi