Selim Žuna nova akvizicija FK Rudar Kakanj
Žuna je prošle sezone igrao standardno za Čelik u Premijer ligi BiH, a sigurno da će dobro doći ekipi Rudara u pohodu na vrh tabele

Bivši veznjak Čelika

Selim Žuna nova akvizicija FK Rudar Kakanj · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja marljivo rade, te se pripremaju za nastavak sezone u 1.ligi FBiH, gdje imaju visoke ambicije.

Kakanjci su nakon prvog dijela sezone na drugoj poziciji sa samo bodom zaostatka za vodećom ekipom Posušja što im daje za pravo da se na proljeće mogu nadati borbi za vrh tabele, a možda i za ulazak u Premijer ligu.

Naravno da će dosta toga zavisiti od finansijske konstrukcije za drugi dio sezone jer se očekuje da Općina stane uz klub u punom kapacitetu, a to bi značilo i da bi klub mogao angažovati nekoliko iskusnijih igrača, s kojima bi se upustio u borbu za prvo mjesto.

Bez obzira na to tim koji vodi Bećir Mehanović imat će respektabilnu ekipu i za nastavak sezone jer su zadržali kostur tima, a pojačali su se sa nekoliko mladih igrača željnih dokazivanja.

Novo ime na treninzima Rudara je i 20-godišnji veznjak Selim Žuna. Ovaj Zeničanin prije dva dana priključio se pripremama Rudara nakon što je raskinuo ugovor s NK Čelik, te bi u narednim danima trebao i službeno postati novi igrač kluba iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovaj nogometaš prošao je sve omladinske kategorije Čelika, bio kapiten i najbolji strijelac juniora, te je sa 18. godina debitovao za seniore. U prošloj sezoni, kada je Čelik igrao u Premijer ligi BiH upisao je 15 nastupa, te se nametnuo svojim ponašanjem i igrama na terenu. Iako je Čelik ispao u Kantonalnu ligu ZDK, odigrao je pola sezone za crno-crvene te je uz Kolića, Mahmutovića i Čička bio najbolji strijelac kluba u polusezoni u kojoj su Zeničani dominirali u ovom rangu takmičenja.

Žuna će se u Rudaru priključiti dvojici nekadašnjih saigraća u omladinskom pogonu Čelika, riječ je o Eniu Ziliću i Eldaru Sivcu, koji su također kao i Žuna igrači do 21. godine što je svakako bitno u 1.ligi FBiH jer od prve minute u početnoj postavi moraju biti trojica igrača do 21. godine.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
Neka je sa srećom. Samo se nemoj ****iti, kao što je bio slučaj u Čeliku. Malo ohladi, spusti se, pa valjda nešto bude od tebe.
1 0
Adriano
Dobrodošao u klub sa stogodišnjom historijom!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije