Brentford čekirao kartu za Wembley!

Championship Play-off

Brentford čekirao kartu za Wembley!

Teme:

Slaviće se večeras u zapadnom predgrađu Londona jer je Brentford uspio doći do finala razigravanja za Premiership.

Brantford, koji je regularni dio sezone Championshipa završio na trećoj poziciji, je u prvom meču polufinala play-offa poražen na gostovanju kod Swanseaja rezultatom 1:0. Međutim, danas je Brentford na svom Griffin Parku savladao Swansea sa 3:1 i plasirao se u finale play-offa koje će se igrati na Wembleyju.

Anulirali su domaći zaostatak iz prvog meča već u 11. minuti utakmice kada je Jensen fantastično proigrao Watkinsa koji nije propustio priliku da pogodi za 1:0.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. Benrahma je odlično ubacio, a Marcondes glavom smjestio loptu iza leđa golmana Swanseaja. Ispostavilo se da je Marcondes u 15. minuti utakmice postavio rezultat prvog dijela.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Brentford je stigao do trećeg gola. Bila je to jednostavna akcija, Henry je ubacio sa lijevog krila, a Mbeumo pogodio za 3:0.

Do kraja je Swanse uspio postići jedan gol, preko Brewstera u 78. minuti, pa je Brentford zadržao prednost dovoljnu za finale play-offa.

Brentford će se za plasman u Premiership na Wembleyju boriti protiv boljeg iz drugog polufinalnog para Fulham - Cardiff. To će vjerovatno biti Fulham koji je u prvom meču u Cardiffu slavio pobjedo od 0:2.

Top Komentari

realno_govoreci
E volio bih da hoce Cardiff proci radi vaseg " vjerovatno"
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti