Užasan početak godine za Liverpool

Novi poraz Redsa

Užasan početak godine za Liverpool

Edmir Škorić

Na samom startu 2023. godine Liverpool je odigrao utakmicu s Brentfordom u okviru 19. kola Premier lige, ali je izgubio sa 3:1.

Liverpool je do pauze imao četiri uzastopne pobjede u Premier ligi i želio je da produži pozitivnu seriju, ali je doživio novi, peti poraz na 17 utakmica i sa 28 bodova ostaće na šestom mjestu.

Redsi su ove sezone neprepoznatljivi i kako sada stvari stoje, pitanje je hoće li uspjeti da se plasiraju u Ligu prvaka, dok se o tituli više i ne govori.

Meč protiv Brentforda nije bio po željama i zamislima Jurgena Kloppa. Ko zna kako bi se sve odvijalo da je Darwin Nunez u devetoj minuti iskoristio veliku šansu nakon dodavanja Salaha.

Njegov promašaj ubrzo je kažnjen, pošto je Konate u 19. autogolom omogućio domaćoj ekipi da povede. U 40. minuti VAR je poništio gol Meea, a u 42. minuti je sve bilo čisto nakon što je Wissa glavom šutirao i prevario Alissona. Brazilac je naizgled odbranio, no lopta je već bila cijelim obimom u golu.

Oglasi

U 50. minuti Oxlade-Chamberlain glavom pogađa na centaršut Alexander-Arnolda i vraća Redsima nadu.

No, nije Liverpool uspio ništa značajno napraviti pred golom Brentforda, koji je u 84. minuti još jednim golom dotukao goste. Mbeumo je dobio duel sa Konateom, sjurio se ka golu i postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brentford, koji igra sjajno kod kuće, sa 26 bodova je stigao na sedmo mjesto. U narednom kolu ugostit će Bournemouth, dok će Liverpool gostovati kod Brightona.

Lider na tabeli je Aresnal koji ima čak 14 pobjeda na 16 mečeva i 43 boda. Manchester City je drugi sa 36 bodova, dok Newcastle ima 34, a Manchester United 32 boda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Ma dobar Nunez...samo da se ustima malo hahahahaha teska prevara od igraca....jos sad kad Gakpo zaigra....hahahaha
9 0
Viper20
stari DNA liverpoola
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi