Tottenham prerano upisao pobjedu: Ward Prowse duboko u sudijskoj nadoknadi doni bod Southamptonu

Sa bijele tačke

Tottenham prerano upisao pobjedu: Ward Prowse duboko u sudijskoj nadoknadi doni bod Southamptonu

E. Oštraković

Odigrane su četiri utakmice u okviru 28. kola Premiershipa, a favoriti su uglavnom bili sigurni.

Aston Villa je u uvodu utakmice bila favorit na svom terenu protiv Bournemoutha, a na kraju su ostvarili sigurnu pobjedu od 3:0.

Vodeći gol viđen je u 7. minuti utakmice kada je Douglas Luiz zatresao mrežu gostujućeg golmana nakon asistencije Baileya.

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola, a prvi je postigao Ramsey u 80. minuti, te je tako riješio pitanje pobjednika. Pobjedu je u 89. minuti potvrdio Buendia.

Tottenham je prosuo bodove na gostovanju kod Southamotona. Prvi gol na ovoj utakmici viđen je u prvoj minuti sudijske nadoknade. Porro je pogodio za 1:0 nakon asistencije Sona.

Adams je na otvaranju drugog poluvremena postigao gol za 1:1 i vratio je stvari na početak, ali neriješeno je bilo do 65. minute.

Oglasi

Tada je gol za novo vodstvo postigao Kane, a deset minuta kasnije gol za 3:1 postigao je Perišić nakon asistencije Romera.

Domaća ekipa uspjela je u 77. minuti smanjiti na 2:3 preko Walcotta, a prava drama odigrana je u završnici. U posljednjim sekundama utakmice dosuđen je penal za domaću ekipu. Ward Prowse je golom duboko u sudijskoj nadoknadi donio veliki bod Southamptonu.

Sjajnu utakmicu odigrali su Wolverhampton i Leeds, a gosti su na kraju slavili sa 4:2. Iako su imali vodstvo od 3:0 na kraju su morali strepiti.

Nakon prvog poluvremena bilo je 1:0 za Leeds, a strijelac je bio Harrison. Na samom otvaranju drugog poluvremena novi gol i vodstvo od 2:0. Strijelac je bio Ayling.

U 62. minuti bilo je 3:0 nakon pto je Kristensen koji je samo minut ranije ušao u igru matirao domaćeg golmana.

Tri minute kasnije Jonyy smanjuje na 3:1, a u 73. minuti gol za 3:2 postigao je Cunha. Ipak do boda domaća ekipa nije mogla. Rodrigo je zapečatio utakmicu golom u 97. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmica između Brentforda i Leicestera završena je bez pobjednika. Domaća ekipa imala je vodstvo od 32. minute kada je Jensen postigao gol.

Ipak u drugom poluvremenu Barnes je u 52. minuti postigao gol i tako donio bod svojoj ekipi.

Top Komentari

AjmanMuj
Eh vala Conte sabotira ekipu danas, mijenja brat Kuluševskog dva puta, vadi Dejana (krilo) uvodi Sarra (vezni). Uvedi druže Lucasa, čovjek bi ih pretrčao sve, prebrz čovjek. Ako već nećeš Lucasa, tu je Danjmua, čovjek ionako bezveze na klupi sjedi. Sad mora biti pobjeda protiv Evertona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi