Istinsko malo čudo: Uskoro niče ljepotan od 85 miliona eura
Foto - Screenshot

Kapacitet od 15.000 sjedećih mjesta

Istinsko malo čudo: Uskoro niče ljepotan od 85 miliona eura

M. Šljivak
Teme:

Fantastičnim stadionom uskoro će se moći pohvaliti francuski Brest.

Član francuske Ligue 1 predstavio je danas projekat novog stadiona i po onom što se može vidjeti ova klub će dobiti zaista čudesno zdanje.

Radovi na izgradnji stadiona počet će 2024. godine. Plan je da se izgradnja završi do 2026. godine kada će igrači Bresta odigrati prve utakmice na novom stadionu.

Izgradnja ovog ljepotana koštat će 85 miliona eura. Kapacitet stadiona je 15.000 mjesta i djeluje zaista čudesno.

Projektiran je tako da zaštiti publiku na tribinama od vjetra, te će imati sve što jedan savremeni stadion nudi svojim posjetiteljima.

Ekipa Bresta trenutno igra na stadionu imena 'De l'Armoricaine'. Njegov kapacitet je gotovo 16.000 sjedećih mjesta, a otvoren je 1922. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Renoviran je 2010., ali u Brestu su odlučili da dobiju mnogo savremeniji stadion i za 85 miliona će dobiti pravo malo čudo.

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Mocan
5 1
irnes4
Nije to nista I dodik najavljuje izgradnju kod nas nacionalnog stadiona od 100 mil €
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi